Katonai zarándoklatot és családi napot tartottak Gödöllőn

A közösségépítésben segít a Katolikus Tábori Püspökség a hívő embereknek.

Magyar Nemzet
2022. 09. 10. 15:26
BERTA Tibor
Nemzeti katonai zarándoklat és családi nap a máriabesnyői kegyhelyen Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzeti katonai zarándoklatot tartott családi nappal egybekötve a Magyar Honvédség Katolikus Tábori Püspöksége szombaton Gödöllőn. Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a gödöllői máriabesnyői városrészben álló Nagyboldogasszony-bazilika előtt elmondta, hogy 26. alkalommal rendezték meg az eseményt. Hozzátette, a Covid-járvány miatt néhány zarándoklat elmaradt, ezért céljuk, hogy a zarándokhelyeket most sikerüljön bejárni. Az első rendezvény a Zala megyei Búcsúszentlászlón zajlott, de voltak már Máriaremetén, illetve Makkosmárián is, most pedig Máriabesnyő következett fűzte hozzá a tábori püspök. 

A dandártábornok beszélt arról is, hogy ez másfajta módja a katonák összekovácsolásának, mint egy kiképzés vagy egy hadgyakorlat. Kitért arra, hogy minden zarándoklathoz tartozik egy 15-20 kilométeres gyalogmenet az adott helyszínen, mely szintén fontos része a közösségépítésnek. 

Úgy vélte, ez egy nagy család, ahol a hitüket megvalló emberekben még inkább erősíteni kell a nagycsaládi szellemiséget.

 

Mi vagyunk ebben a nagy családban a kovász.

fogalmazott a dandártábornok.

Boritókép: Berta Tibor dandártábornok, püspök, Magyarország katonai ordináriusa (k) Gödöllőn, a nemzeti katonai zarándoklat és családi nap alkalmából a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika szabadtéri oltáránál katonai tiszteletadással bemutatott ünnepi szentmisén 2022. szeptember 10-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.