A baloldal csúcsra járatná a hergelést, és ehhez mindenkit kihasznál + videó

Teljesen nyilvánvaló, hogy a baloldal megpróbál rátelepedni az utóbbi hónapok tüntetéseire, célja pedig csupán az: hergelje a közönséget. A trágár transzparensek és a tüntetések atrocitásai alapján úgy tűnik: akad is némi fogadókészség a hergelésre. Célja eléréséért a baloldal mindent bevet: a politika pénzeli a tüntetéseket, amelyek szervezésében a Soros-univerzum is részt vesz. Ilyen előzmények után kimerészkedik az utcára Dobrev Klára is.

Munkatársunktól
2022. 10. 20. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetések időszakát éljük, nyár óta több demonstráció is volt például a fővárosban. Az első megmozdulások a kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata átalakítása miatt szerveződtek. E tüntetések főszereplői látszólag a futárok voltak, de a baloldal politikusai már ezeken az eseményeken is aktívan közreműködtek. Elég csak felidézni Vajda Zoltán MSZP-s képviselő esetét, aki egy felszólalását követően röhögve fordult oda Márki-Zay Péterhez és azt mondta: „Jól felb…sztam a lelküket.” A szocialista politikus nem látta, hogy veszi a kamera, de ez a példa jól mutatja, mi is a baloldal fő mozgatórugója: a hergelés, a botrányokozás.

Indul a hergelés, de ki fizeti a számlát?

A katás tüntetéssorozat rövid idő alatt kifulladt, a megmozdulások azonban nem maradtak nyomok, következmények nélkül. Nem érdemes véka alá rejteni, hogy a baloldali hergelés egyeseknél megértő fülekre talált: némely tüntetők újságírókat, rendőröket vagy éppen a munkába igyekvő embereket zaklattak. De fontos pont az is, hogy a katás tüntetések is kapcsolódnak a baloldal kampány- és pártfinanszírozási botrányához. Márki-Zay Péter a nyár végén egy interjúban arról beszélt, hogy több százezer forintba került egy-egy ilyen esemény megszervezése, de már akkor kilátásba helyezte azt, hogy a szeptember 2-i diáktüntetést is támogatni fogják. Ne felejtsük el, hogy az ellenzéki összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje ebben a beszélgetésben mondta el azt is, hogy az amerikai Action For Democracy nevű szervezettől több milliárd forintot kaptak, nemcsak a kampányban, hanem azt követően is.

S ezzel meg is érkeztünk a Soros-univerzumhoz. Az Action for Democracy egy azok közül a szervezetek közül, amelyek Soros Györgyhöz köthetők. De pontosan ilyen szerveződés az Amnesty International is, amellyel az október 5-i tanártüntetésen találkozhatott a gyanútlan szemlélődő. A hónap elején megtartott tanártüntetésen az Amnesty feliratával ellátott láthatósági mellényben tartottak eligazítást a szervezők.

Fotó: Fazekas Máté

A szervezet neve emellett néhány táblán is olvasható volt.

Fotó: Fazekas Máté

Az meg bizonyosan csupán a véletlen műve, hogy az egyik hangadó megafonján jól kivehető volt a Pride felirat.

Fotó: 24.hu

Gyurcsány szerint ez is „hülyeség”

Akármilyen témában, ürüggyel is hívták össze a megmozdulásokat, azokon szinte valamennyi ellenzéki párt képviselője jelen volt. A politikusok ugyanakkor azt hangoztatják, hogy nem akarnak rátelepedni a megmozdulásokra, amiből aztán komolyabbnak tűnő viták is kibontakoztak. Ander Balázs, a Jobbik alelnöke kockás ingben nyilatkozva kritizálta a DK-t azért, mert szerinte Gyurcsányék ki akarják sajátítani maguknak a pedagógusok melletti tüntetéseket. Gyurcsány Ferenc a felvetést úgy kommentálta: ez „hülyeség”, és igenis kötelességük ott lenni.

Teljesen érthető, hogy a baloldal politikai tőkét kovácsolna a megmozdulásokból, elég csak felidézni az április 3-i választás eredményét. Kérdés azonban, hova vezet a politika beavatkozása, a baloldali hergelés?

Lökdösődés, trágárkodás, kereszténygyalázás

Az már a katás tüntetések alatt is kiderült, hogy a baloldal hangulatkeltő erőfeszítéseire van némi fogadókészség. Fel kell idézni például azt az esetet, amikor élő adásban lökték fel a Hír TV riporterét. De a tüntetések tábláin, transzparensein megjelenő egyes üzenetek is komoly feszültségről árulkodnak. Az egyik tüntető például szivárványos betűkkel díszített táblát vitt magával, amin nemes egyszerűséggel az állt: „K…rva anyátok”. Talány, hogy mi is lett volna az üzenet, s az miképpen igyekezett támogatni a pedagógusok követelését.

Fotó: Fazekas Máté

De árulkodó képsorokat osztott meg videójában a Telex is: az ott feltűnő hölgy „A lóf…sznak is van vége” feliratú táblát tart maga elé, amiről azért óhatatlanul is eszünkbe jut Hadházy Ákos.

Fotó: Telex

Az október 5-i tüntetés ingyenes koncertekkel ért véget. Kiemelhető a Funktasztikus művésznévre hallgató előadó, akinek számos kereszténygyalázó megnyilvánulása volt, többek között „horogkeresztényekről” beszélt. De még itt sem állt meg, azt is elmondta a megjelent tömegnek, hogy Orbán Viktor unokáit a pedofilügyben elítélt volt perui nagykövetre, Kaleta Gáborra bízná.

A legutóbbi, október 14-i tüntetés egyik fő attrakciója pedig az volt, hogy színpadra állítottak egy Pintér Sándor belügyminisztert mintázó papírfigurát, amit összegyűrt Metropol újsággal kellett dobálni.

Kép: HVG felvétele

Majd ezt követően „Égjenek!” skandálás közepette egy kukában leveleket égettek a tüntetés résztvevői.

Összeállt, mint a tejbegríz

Az utóbbi hetek-hónapok demonstrációi megmutatták a hazai baloldali működést. A rendezvényeket a politika is pénzeli, a szervezésben részt vesznek a Soros-világ magukat civilnek valló, sokszor azonban a politikában is aktív szervezetei, a megfogalmazódó igényeket pedig, támogatást remélve, a baloldali pártok politikai haszonszerzésre próbálják meg felhasználni. Úgy tűnik, teljesen mindegy, hogy itt most a katás adózókról van szó, vagy a pedagógusokról. Nem az érintettek követelése a lényeg a baloldal számára, hanem a hergelés. S itt még nincs vége: Dobrev Klára október 23-ra utcára hívta az embereket, láthatóan mindenféle üzenet nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.