Déri nem hajlandó belépni a DK-ba

– A választók feje fölött, a „demokratikus” pártok között a háttérben zajló piszkos politikai alkukról van szó – reagált Nagy István, Újpest fideszes képviselője arra, hogy Déri Tibor polgármester kilép a Momentumból, és a Fővárosi Közgyűlésben átül a Demokratikus Koalíció frakciójába. Déri egyébként leszögezte, hogy nem lép be a DK-ba.

2022. 10. 20. 20:52
null
20220831 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

– A választói akarat megcsúfolása, ami történik. A Fővárosi Közgyűlésben a DK-frakció az évek során folyamatosan bővül, a befolyása is, miközben az MSZP után most már a Momentum is képviselőt vesztett a fővárosban  

– emelte ki a Facebookon közzétett posztjában Nagy István, az újpesti Fidesz frakcióvezetője, reagálva arra, hogy Déri Tibor, Újpest polgármestere bejelentette: kilép a Momentumból, és átül a DK-frakcióba a Fővárosi Közgyűlésben. Nagy István posztjában emlékeztetett: ennek okaként Déri azt hozta fel, hogy „ebben a helyi politikai közösségben valami végérvényesen megváltozott”.  Szerinte csak találgatni lehet, hogy mi változott, de a helyi politikai közösség alatt csak a Momentum helyi szervezetét kell/lehet érteni. A képviselő úgy véli, akár át is engedhették a polgármesterjelölés jogát a DK-nak Újpesten azért, hogy cserébe máshol – például az Erzsébetvárost vezető Niedermüller Péter helyén – a Momentum állíthasson majd polgármesterjelöltet 2024-ben. Nagy István hozzátette: a „demokratikus” pártok között a választók feje fölött, a háttérben zajló piszkos politikai alkukról van szó.

Déri Tibor a szakítást egyébként a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. Mint posztjában írta: hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg azt a döntést. „Bevallom, pártom reakciója az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve nem esett jól, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy éreztem, a Momentumnak és nekem, közösen adnunk kell esélyt a további munkára. Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben, ezért úgy döntöttem, a mai nappal (2022. október 19-én) bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból” − írta Déri Tibor. A polgármester hozzátette azt is: politikusi munkáját helyben, párton kívüli polgármesterként folytatja, ám – mint fogalmazott – Újpest jelene és jövője, a városrész fejlődése továbbra is szívügye, ezért „nem hagyja magára fővárosi képviselőként sem a kerületet.” 

A politikus azt is közölte, hogy a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozik a Demokratikus Koalíció frakciójához, de leszögezte, hogy nem lép be a DK-ba. Déri Tibor későbbre ígért tájékoztatást lapunknak. 

Szeptember elején derült ki, hogy Déri Tibor két év múlva nem indul újra az újpesti polgármesteri posztért, a Momentum pedig fel is függesztette Déri párttagságát. 

 

Borítókép: Déri Tibor a Fővárosi Közgyűlésben (Fotó: Havran Zoltan / Magyar Nemzet)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.