Sorra törték be a parkoló autók ablaküvegét Budapesten + videó

A tettesek olyan sok járművet rongáltak meg, hogy először csak találgatni lehetett, mennyi is a pontos számuk.

Magyar Nemzet
2022. 12. 25. 18:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemetlen karácsonyi meglepetés érte Budapest VIII. kerületében, a Bérkocsis utcában és a Tolnai Lajos utcában parkoló autók tulajdonosait ma reggel. Több tucat autó ablaküvegét betörték szombat reggelre. Az elkövető vagy elkövetők útja a törött üvegeket nézve nyomon követhető: mielőtt lefordultak volna a Tolnai Lajos utcába, a Bérkocsis utcában rongálták a parkoló autókat; itt a járművek jobb oldali ablakai estek áldozatul.

A Facebookra is felkerült egy videó, ahol egy járókelő megdöbbenve kamerázza, hogy ameddig csak sétál, betört autóüvegeket lát.

A tettesek olyan sok járművet rongáltak meg, hogy először csak találgatni lehetett, mennyi is a pontos számuk. Végül rendőrségi adatok szerint 36 autóban keletkezett kár. A józsefvárosi nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben egy 12 és egy 13 éves fiút, valamint egy 14 éves lányt azonosítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a feltételezett elkövetőket néhány órával később a Nyugati téren fogták el, majd előállították a VIII. kerületi rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 14 éves lányt 36-rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárásban szabadlábon védekezik. Arról egyelőre nincs információ, hogy mi késztette a fiatalt az ámokfutásra. Az autósok – szenteste lévén – végül kényszermegoldást alkalmaztak. Volt, aki kartonpapírt ragasztott a hiányzó üveg helyére, mások fóliát tekertek az autójukra. Mivel egy gépjármű csak műszakivizsga-képes állapotban közlekedhet, így a tulajdonosok legközelebb akkor használhatják autóikat, ha azt már megjavíttatták.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.