Katonai tiszteletadással elbúcsúztatták a hősi halott Baumann Péter főhadnagyot + galéria

Díszsortűzzel és a járőrautók szirénaszavával búcsúztatták ma a végső útjára kísért Baumann Péter posztumusz főhadnagyot a mátészalkai köztemetőben. Lerótta kegyeletét Pintér Sándor belügyminiszter, a rendőrtábornoki kar, valamint ezernél több, az ország minden szegletéből érkezett rendőr.

2023. 01. 26. 16:24
Forrás: POLICE.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megrendült családtagok, hozzátartozók, barátok mellett ezernél is több, az ország minden részéből Mátészalkára érkezett rendőr kísérte ma utolsó útjára Baumann Péter posztumusz főhadnagyot. A hősi halottnak kijáró díszegység katonai tiszteletadása díszsortűzzel tetőzött be a temetés utolsó előtti epizódjaként. A kézi fegyverek dörgését járőrautók szirénaszava kísérte.

A temetésre érkező rendőrtábornokok egy része. Fotó: Origo/Csudai Sándor

Lerótta kegyeletét a hős rendőr előtt Pintér Sándor belügyminiszter, valamint a magyar rendőrség tábornoki kara is.

Pintér Sándor belügyminiszter. Fotó: Origo/Csudai Sándor

Baumann Péter 29 évesen szolgálat közben, egy őrjöngő elleni intézkedés közben vesztette életét.

Petit mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018 decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát. A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült Önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén a hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves. Peti a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta.

(BRFK kommunikációs szolgálat életrajza)

Baumann Péter emlékhelye Budapesten. Fotó: Béres Attila

Baumann Péter főtörzsőrmestert, a XI. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját január 12-én intézkedés közben ölte meg az őrjöngve ellenszegülő Sz. Szilárd. A rendőrgyilkosság áldozatát Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz előléptette főhadnaggyá. A beismerő vallomást tevő, majd letartóztatott tettes elmeállapotát az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják.

Borítókép: Baumann Péter posztumusz főhadnagy végső búcsúztatása a mátészalkai temetőben (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.