Szentkirályi Alexandra: Tovább bővültek a fiatalokat segítő támogatások

2023-ban is jövedelemadó-mentesek maradnak a dolgozó, 25 év alatti fiatalok.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 11. 11:43
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2022. december 15. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ beszédet mond az Összefogás a Kárpátalján maradt magyar családokért címmel megtartott sajtótájékoztatón a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) központi irodájában Budapesten 2022. december 15-én. Az egyesületnek és támogatóinak köszönhetõen karácsonyra nehéz sorsú kárpátaljai családok és zeneiskolák kapnak szeretetcsomagot és hangszereket. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére is bővültek azok a kormányzati támogatások, amelyek már több százezer fiatal életét könnyítették meg. A családalapításhoz érkező fiatalok is számíthatnak a kormányra, őket is több támogatással segítjük – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebookon.

A politikus kiemelte: a szankciós válság ellenére is bővültek a fiatalokat segítő támogatások. Köztük a legfontosabbnak nevezte, hogy 2023-ban is jövedelemadó-mentesek maradnak a dolgozó, 25 év alatti fiatalok.

Szentkirályi Alexandra elárulta: ez 330 ezer fiatalt érint, akik az adómenstességnek köszönhetően havonta több tízezer forinttal, egy átlagfizetésnél 119 ezer forinttal kapnak többet a munkájukért. 

Mint mondta: újdonság, hogy ez az szja-mentesség januártól 30 éves korig is kitolódott azoknak a fiatal nőknek, akik gyermeket vállalnak. 

A politikus emlékeztetett arra is, hogy már 144 ezer fiatal jutott el a jogosítványig úgy, hogy a kormány biztosította számukra a KRESZ-vizsgát. De – amint felidézte – megmaradt a nyelvvizsga-támogatás is, amellyel már csaknem 150 ezer fiatal tette le az első nyelvvizsgáját. 

A felsorolást a kormányszóvivő azzal folytatta: továbbra is elérhetőek a rendkívül kedvező diákhitelek, amelyeken jelenleg is kamatstop van – hangsúlyozta. 

A diákhitel-elengedésre jogosultak köre is bővült, akár már az első gyermek születésénél is elengedhető a diákhitel

 – közölte Szentkirályi Alexandra. 

Többek között az új felvételi eljárásokra is kitért videóüzenetében: mint mondta, vannak egyetemek, ahol már nem feltétel az emelt szintű érettségi és nem kötelező a nyelvvizsga sem. 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond az Összefogás a Kárpátalján maradt magyar családokért címmel megtartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.