Még egy hónapig kérhető negyvenezer forintos támogatás a mobil lecseréléséhez

Már százezer készülék beszerzéséhez segítette hozzá a felhasználókat a médiahatóság NetreFel! programja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 21. 12:23
null
Sydney, 2023. január 4. Látogató készít fotót mobiltelenfonjával a kiállíóterem falára és a padlóra vetített festmények egyikérõl a Frida Kahlo (1907-1954) mexikói festõnõ életét és alkotásait bemutató, Frida Kahlo: The Life of an Icon címû interaktív kiállítás megnyitóján Sydneyben 2023. január 4-én. A különleges élményt és látványt multimédiás eszközök biztosítják. MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi Fotó: Bianca De Marchi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március végén lezárul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-támogatási programja – tájékoztatta a hatóság az MTI-t. Már csak néhány hétig lehet kihasználni azt a negyvenezer forintos kedvezményt, amelyet eddig mintegy százezer mobiltelefon cseréjénél már igénybe vettek.

A NMHH emlékeztetett: a Magyar Telekom tavaly június végéig teljesen megszüntette 3G-hálózatát, a Vodafone és a Yettel pedig fokozatosan teszi ugyanezt. A hálózati átalakítással a szolgáltatók a fogyasztói igényeket hatékonyabban kiszolgáló 4G és 5G fejlesztésének „ágyaznak meg”.

Ezt a fejlesztést segíti az NMHH a mobilkészülékek cseréjét támogató programjával, hogy a felhasználók továbbra is zavartalanul élvezhessék a mobilinternet nyújtotta előnyöket, például használhassák a csevegőalkalmazásokat, a levelező applikációkat vagy a navigációs megoldásokat.

Az elmúlt egy évben a NetreFel! közel százezer embert segített felkészülni erre a technológiai változásra – ismertette Vári Péter, a hatóság főigazgató-helyettese. Kifejtette: 

a lehetőséget kihasználók hatvan százaléka 45 év feletti, 

ez azt mutatja, hogy a program különösen nagy segítséget nyújtott az amúgy digitálisan több kihívással küzdő, idősebb korosztályoknak.

Hogy minél szélesebb körben segítséget tudjanak nyújtani, a hatóság a kezdeményezést a 2G-s készülékekre is kiterjesztette, meghosszabbította az igénylés határidejét, megemelte a támogatás összegét és megszüntette a választható telefonokra eredetileg érvényes felső értékhatárt.

A készülékcsere-támogatási program egy országos lefedettségű, a 3G lekapcsoláshoz jogi, eljárásrendi és informatikai értelemben egyaránt problémamentes működést nyújtó védőhálóként működött, amelynek segítségével a magyar lakosok jelentős kedvezménnyel juthattak az őket hosszútávon kiszolgáló, 4G-képes készülékhez. Így olyan megoldásokat és szolgáltatásokat vehetnek igénybe, amelyek jelentősen javíthatják életminőségüket

– szögezte le Vári Péter.

A március 31-ig tartó program részleteiről és feltételeiről a NetreFel! weboldalán érdemes tájékozódni. A digitális világ nyújtotta előnyökről, valamint a biztonságos internetezés szabályairól pedig a Digipedia edukációs oldalon lehet informálódni – tudatta az NMHH.

 

Borítókép: fényképezés mobiltelefonnal (Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.