Az abúzus határát súrolta Gyurcsány ölelése

Az internetes mémmé lett érintéssel úgy tűnik, a DK elnöke átlépett egy határt.

Munkatársunktól
2023. 03. 07. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyértelműen túlzás volt, amit a DK elnöke csinált, még akkor is, ha férfi-nő gratuláció esetén akár egy-egy puszi is beleférhet – nyilatkozta az ATV.hu-nak Görög Ibolya protokollszakértő. Görög Ibolya szerint a saját pártjában helyet foglaló képviselőt nyilvánvalóan szívélyesen fogadja az adott párt frakcióvezetője, férfi-nő felállásban egy-egy puszi is beleférhet jobbról-balról, ez nálunk a kulturális gyökerek miatt szokássá vált. Ha férfinak gratulálnak, abba is belefér még mondjuk egy vállveregetés, valamifajta érintés – tette hozzá. 

Hangsúlyozta, amit Gyurcsány Ferenc csinált, azért volt túlzás, mert hosszan tartott, illetve valamit Ráczné Földi Judit fülébe sugdoshatott a DK elnöke, miközben ráadásul fogta a képviselő két kezét. 

Ez egy túlzottan bizalmas érintésnek tűnt, ezért mosolyoghattak sokan a gesztuson – állította a szakértő

Ez már szinte abúzus, nem tudom másképp kifejezni, szerintem ez már sok volt, belefért volna egy kézfogás és egy puszi

– fogalmazott Görög Ibolya.

Ezen kívül a Hír TV beszámolt arról is, hogy néhány perc alatt mémmé vált Gyurcsány Ferenc meglehetősen sajátos módon tett gratulációja.

Mint emlékezetes, Ráczné Földi Judit (DK) képviselői eskütétele után Gyurcsány Ferenc elsőként gratulált új frakciótársának, méghozzá nem is akárhogyan: megfogta a képviselőnő kezét, majd szorosan átölelte őt. A parlamentben erre hangos morajlás tört ki, eközben Orbán Viktor, Rogán Antal és Gulyás Gergely szélesen mosolyogtak.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc ölelkezik a Parlamentben (Forrás: Kocsis Máté Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.