Számszeríj, lőfegyver, pitbullok: lecsapott a TEK a férfira, a barátnőt vitték a börtönbe + videó

Összehangolt akcióban – a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével – fogtak el a XVIII. kerületben egy lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények miatt keresett férfit, illetve közúti veszélyeztetés miatt körözött barátnőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a Police.hu oldalon.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 06. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel korábban felvetődött a gyanú, hogy a 39 éves férfinak fegyvere van, a rendőrség a TEK segítségét kérte. 

 

Őt és barátnőjét végül február 28-án, XVIII. kerületi lakcímén fogták el. 

 

A nő ellen a Bonyhádi Járásbíróság adott ki körözést közúti veszélyeztetés miatt – tették hozzá. 

A házban fegyvernek és lőszernek látszó tárgyakat, számszeríjat, két pitbullt és kábítószergyanús anyagokat találtak, a lefoglalt eszközöket szakértők vizsgálják. Mivel a gyorsteszt szerint a nő kábítószert fogyasztott, eljárás indult ellene. 

A nőt – jogerős büntetésének letöltésére – büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, a bíróság pedig 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását – áll a közleményben.

A BRFK Facebook-oldala videót is mellékelt az elfogásról:

Február végén is végrehajtott egy nagyszabású akciót a TEK, akkor egy átfogó, éjszakai razziát tartottak Budapest belvárosában. Információnk szerint nem véletlenül kezelték kiemelten a razzia során a Gozsdu udvar néven ismert, turisztikailag kiemelt jelentőségű szórakoztató épülettömböt. Két, az éjszakai életben is rettegett nehézfiú letartóztatása után ugyanis fellélegezhetnek a Gozsdu udvarban is.

 

Borítókép: pillanatfelvétel a videóból (Forrás: BRFK/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.