Veszélyes ukrán bűnözőt fogtak el az I. kerületben + videó

Budapesti címén találták meg a kétrendbeli emberölés gyanúja miatt keresett K. Szerhijt. A kiadatási eljárást a Fővárosi Törvényszék folytatja le.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 03. 02. 9:39
K Szerhij elfogása - részlet a videóból Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar állampolgárságú K. Szerhij a gyanú szerint évekkel ezelőtt megbízást adott egy ukrán szervezett bűnözői csoportnak, hogy öljék meg két üzlettársát Ukrajnában. A kijevi bíróság kétrendbeli emberölés felbujtása miatt adott ki körözést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály célkörözési osztályának munkatársai az Interpol Ukrán Nemzeti Irodától és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtól kapott információk alapján kezdték el keresni a férfit.

Kiderítették, hogy a keresett személy az I. kerületben lakik. 

A nyomozók a bűnügyi bevetési osztállyal együtt február 24-én a kora reggeli órákban ellenőrizték a címet, ahol megtalálták és elfogták az 58 éves férfit.

K. Szerhijt a budapesti rendőrök​ az elfogása után átadták a Fővárosi Törvényszéknek, hogy lefolytassa a kiadatási eljárást – közölte a BRFK.

Borítókép: részlet az elfogásról készült videóból (Forrás: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.