Békésen biciklizett egy nő Mélykúton, amikor valaki a semmiből hirtelen fejszével támadt rá

A férfi korábban az anyját is fel akarta gyújtani.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 04. 12. 12:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben. Az elkövető egy mélykúti utcában fejszével támadt egy kerékpárosra, míg az édesanyja irányába benzint locsolt, majd azt megpróbálta meggyújtani.

A vádirat szerint a mélykúti férfi még tavaly február 7-én reggel magához vette a fejszéjét, és a lakóhelyéhez közeli útkereszteződésbe ment. Itt kiállt az úttestre, és a fejszével a felé kerékpározó, ismeretlen nő feje irányába sújtott, miközben trágár szavak kíséretében azt kiabálta a sértettnek, hogy „most megöllek”. A sértett az utolsó pillanatban félrerántotta a kerékpár kormányát, így a fejsze az úttestbe csapódott. 

A csapás életveszélyes sérüléseket is okozhatott volna.

Egy hónappal korábban a vádlott édesanyja átment a fia házához, hogy átadja neki a leveleit. A férfi –  amint meglátta az udvaron az édesanyját – indulatossá vált, felkapott egy ötliteres benzineskannát, és abból a sértett irányába locsolt, miközben egy öngyújtót tartott a kezében. Amikor az édesanyja menekülni kezdett, a vádlott a benzint a kannából maga mellett csorgatva követte őt. 

Forrás: Ügyészség

A földre locsolt benzint megpróbálta meggyújtani, de az a havas talajon nem kapott lángra. Még aznap éjjel a férfi átment az édesanyja házához, és egy fejszével ráütött a bejárati ajtóra, amitől abban több, mint hetvenezer forintos kár keletkezett.

A vádlottnak felelnie kell továbbá azért is, mert 2021 októberében egy autó rendszámtábláját is leszerelte, valamint azért is, mert egy 2022 januárjában tartott kutatás során a házában kannabiszt találtak.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettével, kábítószer birtoklásának bűntettével, valamint rongálás és zaklatás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza – írta az ügyészség.

Borítókép: Fotók a bűncselekmény helyszínéről (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.