Délután már az északkeleti országrészben is kitisztul az ég

Holnap főként az ország keleti kétharmadán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett kisüt a nap, nyugat felől viszont megnövekszik a felhőzet.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu2023. 04. 10. 12:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma az ország nagyobb részén sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor az ország északkeleti harmadán erősen felhős, borult idő valószínű, csupán a délutáni óráktól csökkenhet, szakadozhat a felhőzet – írja a Met.hu.

Eső, zápor, néhol zivatar ismét több helyen előfordulhat. 

Éjszakára csökken a felhőzet, főként a Dunántúlon átmenetileg az ég is kiderülhet. Elsősorban északkeleten köd is képződhet. 

Holnap főként az ország keleti kétharmadán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett még több órára kisüt a nap, viszont nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délutántól szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. 

Ma az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet, míg kedden az északnyugati, nyugati irányba forduló szelet kísérhetik délutántól helyenként erős lökések. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, de több helyen előfordulhat talaj menti fagy, a fagyzugos helyeken gyenge légköri fagy is. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között várható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.