Életveszélyben a tömegverekedés egyik résztvevője

Szemtanúk szerint a két, kigyúrt emberekből álló társaság heves szóváltást követően ugrott egymásnak a Lurdy bevásárlóközpont első emeletén, majd a dulakodást felváltotta a tömegverekedés. Az egyik résztvevő életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

2023. 04. 21. 15:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási tömegverekedéssé fajult ma reggel a Lurdy bevásárlóközpontban két társaság heves vitája. Szemtanúk szerint az első emeleti éttermi részen legalább két tucat, igen izmos, kigyúrt, zömmel kopasz férfi kezdett előbb szócsatába egymással, majd egymásnak rontottak, dulakodtak, majd ököllel és székekkel ütni kezdték egymást. A riasztott rendőrök pillanatok alatt a Lurdyba értek, és a verekedők közül hármat elkaptak, a többiek arra a felkiáltásra, hogy „itt vannak a rendőrök!”, lerohantak az emeletről és a hátsó kijáraton elszaladtak.

A három elkapott verekedő egyike súlyos fejsérülést szenvedett, őt kórházba szállították, állapota életveszélyes, a másik kettőt előállították. A tömegverekedés többi résztvevőjét még keresik.

A BRFK kommunikációs osztálya lapunk kérdéseire az alábbi választ adta:

„Megkeresésére arról tájékoztatjuk, hogy 2023. április 21-én 8 óra 40 perc körül bejelentés érkezett arról, hogy egy IX. kerületi bevásárlóközpontban többen összeverekedtek. A helyszínre több járőr és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, akik három feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogtak. Egy embert a mentők fejsérülés miatt kórházba vittek, két társát a rendőrök a kerületi kapitányságra állították elő. Elszámoltatásuk folyamatban van. A többi verekedőt jelenleg is keresik a rendőrök. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást.”

Nyolc évet is kaphatnak

A büntető törvénykönyv szerint életveszélyt okozó testi sértés miatt a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz. 

Lapértesülések szerint arabok verekedtek össze, ám ezt a rendőrség nem erősítette meg, ám a verekedésről készült felvételek szerint akár arabok is lehettek a résztvevők.

Borítókép: A verekedést többen is rögzítették, képünk egy ilyen felvétel. (Forrás: internet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.