Elloptak egy többmilliós cipőt, az egyik tolvajt még keresik + videó

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy harmincöt éves lett állampolgárságú férfival szemben, aki öt héttel ezelőtt a testvérével ellopott egy egyedi készítésű, több mint hárommillió forint értékű cipőt egy V. kerületi üzletből.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség, BRFK, HEOL, TikTok2023. 04. 14. 11:38
Március 4-én elloptak egy több millió forintot érő sportcipőt egy V. kerületi üzletből Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a vádlott és a testvére március 4-én kereste fel az üzletet. Először nézelődtek, érdeklődtek a vitrinben elhelyezett lábbelik értékéről, majd távoztak. Néhány perccel később azonban visszatértek, a vitrinből a vádlott testvére 

kivette az egyik egyedi készítésű, mintegy 3 300 000 forint értékű lábbelit, 

és a nadrágjába rejtette. A vádlott addig figyelt és takarta a testvérét, majd a lopott cipővel mindketten elhagyták az üzletet.

A vádlott testvére ismeretlen helyre ment, de időközben a lopott cipőt – a kár megtérítése érdekében – postai küldeményben visszajuttatta Magyarországra, így a nyomozó hatóság visszaadta a tulajdonosnak.

Forrás: BRFK

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a harmincöt éves, büntetett előéletű külföldi férfit bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és börtönbüntetést indítványozott vele szemben. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van – ismertette a Fővárosi Főügyészség.

 

A cipő megkerült

A rendőrség még márciusban arról is beszámolt, hogy az elkövetők azonosítását segítették a Károly körúti üzletben elhelyezett biztonsági kamerák felvételei, majd Heves vármegyében egy eljárás alá vont autós elszólta magát, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a lábbelilopás ügyében keresnek. 

A rendőrök a megjelölt újpesti címen fogták el március 10-én G. Eduardot. A helyszínen megtalálták azokat a ruhákat is, amelyeket a lopáskor viselt, de az elvitt Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőnek nem találták nyomát. 

A férfi sem a lábbeliről, sem testvére hollétéről nem nyilatkozott. A bíróság elrendelte a letartóztatását, öccse, a harminchárom éves G. Artur ellen az V. kerületi kapitányság elfogatóparancsot adott ki.

A cipő végül úgy került elő, hogy március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa bejelentette, hogy csomagot kapott G. Arturtól. A nyomozók a még kézbesítetlen küldeményt lefoglalták a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál. A csomagban talált sneakert bemutatták, és még aznap vissza is adták a sértettnek.

A Heves Megyei Hírportál azt is felidézte, hogy a bolt tulajdonosa, Pachert Balázs égre-földre kereste a különleges cipőt, miután elvitték a Balázs Kicks üzletből.

@balazskicks Elképesztőek vagytok! Köszönöm mindenkinek!❤️ #balazskicks ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

Borítókép: a többmilliós cipő (Forrás: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.