Írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz a Mi Hazánk Antifa-ügyben

A Mi Hazánk Mozgalom parlamenti beadványban sürgeti a kormányt, hogy az Európai Tanácsnál kezdeményezze az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását. Mint Novák Előd, a párt alelnöke az Orbán Viktor kormányfőnek címzett írásbeli kérdésben rámutatott, a Budapesti Antifa-támadások miatt indult nyomozás elegendő jogalapot nyújt erre a lépésre. Jámbor András többszöri kérdésünkre sem reagált arra, hogy támogatná-e az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását. Mint ismert, a Karácsony-párt frakciójában ülő képviselő választási kampányában részt vett a magyar fővárosban elkövetett merényletek egyik gyanúsítottja.

Munkatársunktól
2023. 04. 05. 14:35
A szélsőbaloldali német Antifa megtámadott egy magyar állampolgárt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Antifa terrorszervezetté nyilvánítása kapcsán írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz a Mi Hazánk Mozgalom. Novák Előd, a párt alelnöke a parlamenti beadványában arra szólította fel Orbán Viktort, hogy amennyiben a kormány még nem javasolta az Európai Tanácsnak, hogy az Antifát vegye fel a terrorszervezetek európai uniós jegyzékére, akkor tegye ezt meg. A politikus hangsúlyozta: e lépéshez elegendő jogalapot szolgáltat a szélsőséges baloldali szervezet magyarországi támadássorozata miatt indult nyomozás. Hozzátette: amennyiben az Antifát nemzetközileg is terrorszervezetként tartják számon, az Európai Unió tagállamai kötelesek lesznek intézkedni a szervezet és tagjai pénzeszközeinek, vagyonának befagyasztásáról, emellett közös rendőri erővel lépnek fel velük szemben. Novák Előd arra is felhívta a figyelmet, hogy az Antifa anyagi támogatást, valamint harci kiképzést kap a szövetséges Kurdisztáni Munkáspárttól, amelyet jelenleg is terrorszervezetként tart nyilván az unió az említett jegyzékben. A kormányfőnek április 21-én éjfélig kell elküldenie az írásbeli választ Novák kérdésére.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke korábban lapunknak nyilatkozva abból a szempontból is fontosnak nevezte az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását, hogy az erőszakos támadásokat végrehajtó mozgalom szervezeti hátterével hazánkban is szorosan összefonódik a baloldali politikával. Ezzel arra utalt, hogy a budapesti utcai Antifa-támadások egyik gyanúsítottja, Dobos Krisztina korábban Jámbor András, a Párbeszéd frakciójában ülő parlamenti képviselő választási kampányában is részt vett. – Elképzelhetőnek tartom, hogy a hölgy is részesül Jámbor 3,5 millió forintos képviselői asszisztensi keretéből, így közvetve akár állami alkalmazásban lehetnek olyan személyek, akik szervezik és elkövetik a brutális utcai rajtaütéseket – hangoztatta akkor aggályait Novák Előd.

A magyar fővárosban történt merényleteket követően Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke is azt sürgette, hogy Magyarország és más európai uniós államok is nyilvánítsák terrorszervezetnek a nemzetközi Antifa mozgalmat.

Jámbor Andrást is folyamatosan keressük azzal a kérdéssel, hogy támogatná-e az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását, illetve a felszámolására tett erőfeszítéseket, ám a képviselő eddig semmilyen módon nem reagált.

Ismert: az Antifa Kalapácsbanda nevű, kifejezetten merényletek elkövetésére szakosodott egységének több tagja az 1945-ös budai kitörés emlékére rendezett radikális jobboldali események kapcsán érkezett Budapestre – a dollárbaloldal közreműködésével –, s február 9. és 11. között, a főváros különböző pontjain megszervezett támadásokban magyar, illetve külföldi állampolgárokat vertek félholtra. A magyar rendőrség még február 11-én elfogott négy gyanúsítottat, akiket le is tartóztattak.

Borítókép: Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.