Kitüntették az M1-esen történt tömegbaleset hős tűzoltóját

Törött szegycsonttal ment vissza az égő roncsok közé, Pintér Sándortól vehette át a Bátorságért Érdemjelet.

2023. 04. 21. 20:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimentette a családját. Eltört a szegycsontja. Alig kapott levegőt. Körülötte pokollá változott az út, égett minden. És ő visszafordult, visszament a pokolba… – így foglalták össze a katasztrófavédelem Facebook-oldalán annak a hős tűzoltónak a történetét, aki maga is elszenvedője volt az egy hónappal ezelőtti horrorbalesetnek az M1-es autópályán. 

A hős tűzoltó tovább mentette az embereket a tömegbaleset után
Fotó: Police.hu

A tatabányai Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester tegnap Bátorságért Érdemjelet kapott a belügyminisztertől és jutalomban részesült – derült ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nemrég közzétett posztjából. 

A törzsőrmester családjával érintett volt a 2023. március 11-i, M1-es autópályán történt tömegbalesetben, ahol a korlátozott látási viszonyok miatt a mögötte haladó gépkocsi beléjük ütközött. Feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült gépjárműből és biztonságos helyre vitte őket, majd visszament a helyszínre, ahol saját szegycsonttörését és nehézlégzését figyelmen kívül hagyva az egyik égő autó alól kihúzott egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva – írták. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.