Rétesrecept miatt metszette el ismerőse légcsövét

A gyanúsított visszament a konyhakésért, és olyan súlyosan vágta meg vitapartnerét, hogy az a gyors orvosi segítség nélkül életét vesztette volna.

Munkatársunktól
Forrás: ugyeszseg.hu2023. 04. 03. 10:56
Konyhakéssel vágta meg ismerőse nyakát egy 53 éves férfi Győrben 2022 nyarán, akivel összeszólalkoztak a rétes elkészítésének módján Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki az italmérőben a rétes receptjén veszett össze ismerősével. A vádirati tényállás szerint a 63 éves férfi tavaly nyáron egy olyan italmérőben italozott Győrben, amelynek a törzsvendége volt. 

Itt veszett össze a késő délutáni órákban egy ismerősével a rétes tökéletes elkészítésének receptjén – írta közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség. 

A közlés szerint a férfi a vitát követően felment a közeli lakásába egy 11 cm pengehosszúságú konyhakésért, majd azzal visszatérve az italmérőbe vágást ejtett a sértett nyakán. Ezután leült a borozó egyik székére és végignézte az ezt követő eseménysort. 

A sértett nyakán ejtett 15–20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet, megnyitotta a nyaki vénát

A sértettet a helyszínen az egyik vendég látta el, majd a súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban történő kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az idejében érkező orvosi segítség nélkül a sértett a helyszínen életét vesztette volna.

Az elkövető a cselekményt súlyos fokú ittas állapotban követte el – tették hozzá. 

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A büntetési tétel életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: az elkövető által használt konyhakés (Forrás: Ügyészség.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.