Soros-közeli alapítványt is meglátogat ma Pécsett Pressman

Az amerikai nagykövet baloldali pécsi képviselőkkel is találkozik.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 7:15
null
HUNGARY-US-UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT Fotó: ATTILA KISBENEDEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma Pécsre utazik David Pressman, az amerikai nagykövet nyilvános program keretében látogat el a Pécsi Tudományegyetemre. Hétfőn délután a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba megy, majd délután öt órától „off the record” háttérbeszélgetést tart. David Pressman a szélesebb nyilvánosság kizárásával a baloldal pécsi képviselőivel találkozik, majd egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is felkeres. 

A követség emberei már pénteken helyszínbejárást tartottak a belvárosban, hogy megfelelően biztosítsák az eseményeket.

Információnk szerint nem a TEK szakemberei tartottak terepszemlét Pécsett, az amerikai nagykövet tervezett látogatási helyszínein. David Pressman nincs az úgynevezett védett személyek között, ellentétben például a miniszterelnökkel, így a TEK-nek nem is feladata a védelme. A pécsi helyszíni bejáráson a Készenléti Rendőrség munkatársai voltak jelen. 

Az amerikai nagykövet korábban már többször ellátogatott más városokba: tavaly decemberben Miskolcon tett látogatást: az Ámbédkar iskolában járt, ahol diákokkal és az iskola vezetőségével beszélgetett.

Idén március végén pedig egynapos látogatást tett Szegeden David Pressman. A városházán Botka László polgármester fogadta, de felkereste a Motiváció Tanodát, a Deák-gimnáziumot, az SZTE-t és a zsinagógát is. 

Fontos megemlíteni, hogy egy nappal a nagykövet látogatása után Gyurcsány Ferenc a DK kihelyezett frakcióülésének ürügyén látogatott el Szegedre, amikor is bejelentette:

a Demokratikus Koalíció Botka Lászlót támogatja a városban.

Egyébként a bejelentés igazi szenzációnak nevezhető annak tükrében, hogy Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz, sőt kifejezetten ellenséges volt.

Borítókép: David Pressman (Fotó: Kisbenedek Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.