Tiltott potencianövelőt akart behozni, lebukott a bácsalmási határon

A Bajai Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki ötven doboz, Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt akart Bécsbe vinni Magyarországon keresztül – tájékoztatta az MTI-t a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 04. 14. 9:31
A bácsalmási határátkelőhelyen 2023. március 5-én lefoglalt 50 doboz Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő gyógyszer, amit Szerbiából Bécsbe akart átcsempészni egy magyar férfi Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bécsben élő magyar férfi március 5-én a bácsalmási határátkelőhelyen Szerbia felől érkezett, és Bécsbe tartott. Amikor átvizsgálták az autóját, a határőrök a pótkerék alatt elrejtve ötven doboz potencianövelő szert találtak, amelyből egy doboz egyheti adag volt.

A lefoglalt készítmény gyógyszernek minősül, de 

nem szerepel Magyarországon a gyógyszerészeti intézet által engedélyezett gyógyszerek listáján, és nem hozható nálunk forgalomba. 

A személyes szükségleteket lényegesen meghaladó, indokolatlan mennyiségű, hazánkban nem engedélyezett és így forgalomba nem hozható gyógyszer Magyarországra hozatalát, tartását, kivitelét és átszállítását tiltja a törvény.

Az ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, ezért vele szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést, valamint az illegális szerek elkobzását indítványozta – ismertette a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: a lefoglalt szállítmány (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.