Deutsch Tamás: Az Európai Parlament nem felettes szerve Magyarországnak

Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának részeként értékelte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatását Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is kiemelte: a testület nem felettes szerve Magyarországnak, így nem oszt, nem szoroz, hogy mit csinál.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 17. 18:34
DEUTSCH Tamás

Deutsch Tamás sajtótájékoztatója az EP költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásáról (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Deutsch Tamás sajtótájékoztatója az EP költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásáról (Fotó: MTI/Máthé Zoltán) Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás azt mondta: a bizottság az EU-ban példátlan módon, 2010 óta már harmadik alkalommal vizsgálódott Budapesten, és most is a politikai nyomásgyakorlás fokozása érdekében jöttek, hogy Magyarországot bele lehessen kényszeríteni, préselni az ukrajnai háborúba.

Emellett − folytatta − Brüsszelnek az sem tetszik, hogy a Magyarország polgárai népszavazáson mondtak nemet az illegális migrációra, illetve hogy Magyarország egy nagyon szigorú gyermekvédelmi törvénycsomagot fogadott el, nemet mondva a kiskorú gyermekek szexualizálására. Ezzel szemben Brüsszel migránssimogató álláspontot vár el a tagországoktól, a genderideológiai őrületet pedig követendő magatartássá, normalitássá tenné Európában − tette hozzá.

– Mi ezzel szemben azt mondjuk: no war, no migration, no gender. Ebből nem vagyunk hajlandók engedni − jelentette ki.

Hangsúlyozta: az Európai Parlament és annak egyetlen szakbizottsága sem felettes szerve Magyarországnak, nem egy hatóság, amelyik kötelező érvényű döntéseket hoz. Ezért – folytatta – nem fogadják el azt az eljárást, amelynek során Brüsszelből ideutaznak más országok európai parlamenti képviselői, és elmondják, hogy a magyar polgároknak, mit hogyan kéne csinálniuk.

Hozzátette: több tiszteletet várnak el az Európai Parlament valamennyi tagjától, így az költségvetési ellenőrző bizottságának a tagjaitól is.

Ennek alapján úgy vélte: nem oszt, nem szoroz, amit a bizottság politikai nyomásgyakorlása keretében csinált. Szerinte az elmúlt napok tapasztalata is az, hogy a tagokat nem érdeklik a tények. A magyarokat pedig nem érdeklik a bizottság hazugságai, csúsztatásai, vádaskodásai − jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: ennek a politikai akciónak a lufija ma a záró sajtótájékoztatón ismét kipukkadt.

Arra is kitért: 2004 és 2010 között, amikor az európai baloldal elvtársai, a magyar baloldal volt kormányon, az EU egyetlen szakbizottsága sem vizsgálódott Magyarországon, holott brutális korrupciós ügyek voltak ebben az időszakban, így például a 4-es metró botránya, ahol az EU csalás elleni hivatal 160 milliárd forint ellopását állapította meg. Hozzátette: az emberi jogi helyzetet sem tartották megvizsgálandónak ebben az időszakban, pedig 2006-ban rendőrterror tombolt Budapest utcáin.

 

Borítókép: Deutsch Tamás sajtótájékoztatója az EP költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásáról (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.