Rétvári Bence: Ilyen sok egyeztetés sosem volt még a pedagógusokkal

A szakszervezetekkel a legnagyobb vita arról folyik, hogy mi legyen a jövőben a szakszervezetekkel.

2023. 05. 08. 11:50
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. május 2. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógus-szakszervezetek hétvégi közleményét olvasta fel napirend előtti felszólalásában Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője. A PDSZ és a PSZ Rétvári Bence államtitkárnak írtak válaszlevelet, amelyben azt állítják, hogy a kormány hibája miatt nem érkeznek meg az uniós pénzek. 

CSÁRDI Antal a szakszervezetek levelét olvasta fel, amit Rétvári Bencének címeztek
Csárdi a szakszervezetek levelét olvasta fel, amit Rétvárinak címeztek, önálló gondolatot nem tett hozzá. Fotó: Kovács Tamás

Rétvári Bence a kormány nevében válaszolva felhívta a figyelmet arra, hogy

 rengeteget egyeztetett a kormány a pedagógusokkal, többféle formában. A szakszervezetekkel az utóbbi hónapokban kilencszer konzultáltak. 

Ennyi egyeztetésre soha nem került sor, mint most – állította a Belügyminisztérium államtitkára. Elárulta, hogy a szakszervezetekkel a legnagyobb vita arról folyik, hogy mi legyen velük a jövőben. 

Felidézte, hogy a baloldal kormányzása idején iskolákat zártak be, fizetőssé tették volna a pedagógusképzést, és csökkentették a tanárok bérét.

A politizáló szakszervezetekről elmondta, hogy nagyon kevés pedagógus maradt a tagjuk. Tíz éve még 23 ezer tagja volt a PSZ-nek, ma már csak 9 ezer tagja van – hívta fel a figyelmet egy beszédes adatra Rétvári Bence.

– Ha rajtunk múlna, már minden magyar pedagógusnak 561 ezer forint lenne átlagosan a fizetése, a baloldal EP-képviselői dolgoznak azért, hogy ezek a források érkezzenek meg – zárta válaszát Rétvári Bence. 

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra reagál az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.