Autó és kamion ütközött az M5-ösön és az M1-esen + videó

Helyzetjelentés az utakról szerda reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 06. 28. 7:22
Egy jól felépített gyakorlat keretében 2023. április 26-án Békés vármegyében, az M44-es autóút kardosi pihenőjénél két személyautó ráfutásos balesetet szenvedett, egy busz felborult, egy veszélyes anyagot szállító teherkocsiból pedig az ütközés következtében ammónia folyt az úttestre. A balesetet szimuláló gyakorlaton mentősök és tűzoltók is részt vettek. Fotók: Szőke Péter BM OKF Fotó: BM OKF/Szőke Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött egy személyautó és egy kamion az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Kistelek közelében, a 137. kilométernél. A ráfutásos baleset után a műszaki mentést végző szegedi és kisteleki hivatásos tűzoltók áramtalanítják a személygépkocsit. Az érintett sztrádaszakaszon a belső sávon halad a forgalom – közölte a katasztrófavédelem.

Személyautó és kamion karambolozott az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Nagyszentjános közelében, a 103. és a 104. kilométer között. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a személygépkocsit. A járművek a leállósávban vannak, így nem akadályozzák a forgalmat.

Két személyautó ütközött a 66-os főúton, Sásd és Felsőegerszeg térségében. Egy ember beszorult az egyik gépkocsiba, feszítővágóval kellett kiszabadítani, kiemelték, és átadták a mentőknek a műszaki mentést végző sásdi és komlói hivatásos tűzoltók. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Kigyulladt egy személyautó a 3317-es úton, Nyíregyháza közelében. A motortérben keletkezett tűz, amelyet eloltottak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, majd megkezdték az utómunkálatokat. A járműben egy ember utazott, ő idejében kiszállt.

Villanyoszlopnak ütközött, és kidöntötte egy személyautó Nagykanizsán, a Kaposvári úton. A jármű az árokba sodródott. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltói érkeztek a baleset helyszínére.

 

Munkavégzés az utakon

Közműépítési munkákat végeznek Solymárról a Hűvösvölgyre vezető út fővárosi szakaszán, ahol félpályás korlátozást vezettek be. Emiatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban torlódásra kell számítani.

Szalagkorlátot javítanak az M7-es autópálya Letenye felé tartó oldalán, Tárnok és Martonvásár között. A 26-os kilométernél a belső sávot lezárták, lelassult az előrejutás.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

@magyarkozut Figyeld a zsák dobást a végén! Egy hét alatt 200 szakaszt takarítottunk meg az illegális szeméttől. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbelegyen #nekedbeakaromlatni #fy #fyp #fypage #foryou #foryoupage #4u #4you #trend #trending #smoothoperator #szemetszedes ♬ original sound - Enzo

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik a kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenniük.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.