Baleset történt az M5-ösön és Solymárnál

Helyzetjelentés az utakról szerdán reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 06. 21. 6:54
null
Budaörs, 2016. december 3. Ütközésben összetört személygépkocsik és forgalomtorlódás 2016. december 3-án az M1-es autópálya budaörsi szakaszán, ahol egymástól pár száz méterre két baleset is történt. Eddig tisztázatlan körülmények között elõször négy gépjármû ütközött az autópályán, majd a közelükben hat gépjármû rohant egymásba. A balesetben összesen hárman sérültek meg. A helyszínen rendõri irányítás mellett a leállósávban halad a forgalom. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5-ös autópályán Budapest felé Örkény és Újhartyán között a 48-as kilométer közelében baleset történt. Sávlezárásra, torlódásra figyelmeztetett az Útinform. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy személygépkocsi szenvedett balesetet. A helyszínre a dabasi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a gépkocsit. A szakaszon egy sávon halad a forgalom.

A 10-es főúton, Solymár térségében összeütközött két személyautó. A 14-es kilométernél félpályán halad a forgalom.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátkelő előtt az erős forgalom miatt a kilépésre várakozó kamionsor hossza öt kilométeres.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 158-as kilométernél fekvő Lajta pihenőhely nem használható, mert garanciális munkavégzés miatt lezárták. Előtte a 162-es kilométernél lévő Moson pihenő, utána a 150-es kilométernél található Hanság pihenő vehető igénybe.

Az M6-os autópályán, a Bátaszék és a Véménd csomópont között, az A alagútban munkavégzés miatt új terelést építettek ki. A 166-os és a 167-es kilométer között a Pécs felé közlekedőket a főváros felé vezető oldalra terelik át, így mindkét irányban egy-egy sáv járható.

Korábban kigyulladt egy kamion az M35-ös autópályán, az M4-es autópálya felé vezető oldalon, Derecske térségében. A 65-ös kilométernél az utómunkálatok miatt csak a leállósáv járható.

Az M43-as autópályán, a 16-os kilométernél lévő Móra Ferenc Tisza-hídon javítják a dilatációs szerkezetet. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon egy sávot több napra lezártak.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.