Fekete ruhás férfiak avatkoztak be két család vitájába Somogyváron

A térség országgyűlési képviselője szerint erőszakkal semmilyen konfliktust nem lehet megoldani.

2023. 06. 15. 11:44
Forrás: Facebook/Magyar Önvédelmi Mozgalom Központi Oldal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két család közötti konfliktus vezetett oda, hogy ismeretlen fekete ruhás férfiak érkeztek bográcsozni a községbe hétvégén – adta hírül a Sonline.hu, hozzátéve, hogy az esetről videófelvétel is készült. Az internetes portál tudósításából kiderült, hogy a fekete ruhás férfiakat egy közelmúltban a faluba költözött férfi hívta segítségül, mert zavarta az, hogy a szomszédban lakó roma család hangosan hallgatta a zenét.

A fekete ruhások az utcákon vonultak Fotó: Facebook/László Attila

 

Fekete ruhások a településen

Gyurákovics László polgármester a Sonline.hu-nak megerősítette: valóban két család vitájából kerekedett konfliktus. Tudomásuk szerint az egyik fél hívta ki a most alakulóban lévő Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjait a településre.

– Járták az utcát, beszélgettek, de provokációra alkalmas volt a történet – vélte a településvezető. A fekete ruhás férfiak akciója kisebb csoportosulással végződött, de a rendőrség végig biztosította a helyszínt, atrocitás nem történt. A polgármester azt kérte a helyiektől, hogy akinek bármilyen problémája van a településen, inkább a rendőrséghez forduljon.

 

Az erőszak nem megoldás

Az eset kapcsán Móring József Attila Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán kérdések sorát tette fel.

Ha gondja, problémája van valakinek a szomszédjával, miért nem fordul az önkormányzathoz, a nemzetiségi önkormányzathoz vagy a rendőrséghez, bírósághoz, esetleg a nyilvánossághoz? Azt ugye nem gondolja senki komolyan, hogy fenyegetéssel, erőszakkal bármilyen konfliktust meg lehet oldani? Mert a pofon további pofonokat generál ugyebár…

– fogalmazott a parlamenti képviselő. Szavai szerint káoszhoz vezetne, ha a vélt vagy valós sérelmeket önszerveződő illegális félkatonai szervezeteken keresztül próbálnánk meg orvosolni. Akiknek ilyen ambíciói vannak, miért nem jelentkeznek katonának/rendőrnek/határvadásznak? Esetleg nem „csupán” egy megosztást gerjesztő, a cigányság ellen hergelő és persze a kormány ellen hangulatot keltő fizetett akcióról van szó? – kérdezte Móring József Attila. Hozzátette: bárhogy van is, a fekete ruhások a „bográcsozás” után hazamentek, a problémák pedig helyben maradtak.

Szavai szerint aggodalomra nincs ok, ahogy eddig is, ezután is igyekeznek orvosolni a konfliktusokat – a polgármester percek alatt most is a helyszínen volt –, ahogy teszik ezt más településen is.

 

Nem kérnek a megfélemlítésből

Az ügyben Bogdán Imre, a Somogy Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is megszólalt, és közölte: mindent megtesznek azért, hogy ilyen jellegű megfélemlítés többé ne legyen. A roma vezető köszönetét fejezte ki az ügyben mások mellett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak, Móring József Attilának és Gyurákovics Lászlónak.

Közben lapunk elérte Somogyvár polgármesterét, aki elmondta: ahogy korábban, úgy most is, nyugalom van a településen. Az önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség is nyitott arra, hogy segítsen, ha valakinek problémája van. A békés egymás mellett éléshez azonban az kell, hogy megkeressenek minket, mi csak akkor tudunk segíteni tette hozzá Gyurákovics László.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a történtekről.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Facebook/a Magyar Önvédelmi Mozgalom központi oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.