Két negyvenes éveiben járó nő verte szét egy siófoki kocsma teraszát

Az elkövetők ikertestvérek, akik azt sérelmezték, hogy nem kaptak több alkoholt a kisvendéglőben.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 8:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot azokkal a negyvenes éveikben járó nőkkel szemben, akik megbotránkoztatóan viselkedtek egy siófoki vendéglátóhelyen – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség. 

A vád lényege szerint a testvérek 2022 novemberében Siófokon szórakoztak, amelynek során az elfogyasztott szeszes italtól erősen berúgtak. Miután a nők az ittaságukból adódóan hangoskodtak, továbbá inzultálták a presszó alkalmazottait és vendégeit, ezért nem szolgálták ki őket.

A terheltek szidalmakkal és fenyegetőzésekkel kifogásolták, hogy nem ihatnak tovább, valamint csak.többszöri kérésre voltak hajlandók a benti vendégtérből kimenni – számolt be róla a területi ügyészség. 

A nők a kocsma teraszáról azonban nem távoztak, hanem a bejárati ajtót – amit belülről tartottak – kezdték ütni és rugdalni, majd az őket nyugtatni igyekvő alkalmazottat és több vendéget megütöttek, valamint megrúgtak, sőt üvegpoharat és széket is nekik dobtak.

Az agresszív vádlottak akkor hagytak fel cselekményükkel, amikor megtudták, hogy a rendőrök úton vannak. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben pénzbüntetésre tett indítványt – áll az ügyészség közleményében.

Borítókép: A bűncselekmény helyszínén a biztonsági kamera felvétele (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.