„Mellár Tamás lenézi a rendőröket, lenézi a gyári dolgozókat, lenéz mindenkit"

A Párbeszéd politikusának inkább meg kellene köszönnie a rendőröknek, hogy a világ egyik legbiztonságosabb országában élhet.

Munkatársunktól
2023. 06. 13. 10:24
országgyűlés
Budapest, 2023. május 22. Az Országgyûlés plenáris ülése 2023. május 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellár Tamás napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy a közoktatás területét ma a belügyminiszter felügyeli. 

A Párbeszéd képviselője kalapácsos embernek nevezte Pintér Sándort, aki „mindenhol és mindenben szöget lát, és a kalapácsát állandóan használja és ide-oda csapkod vele”, ám szerinte az oktatás problémáit nem lehet erőből megoldani. Mellár azt is állította, hogy a kormány nem egyeztetett a szakmai szervezetekkel a státusztörvényről.

Miniszterelnök urunk azért veri szét az oktatási rendszert, mert nem kiművelt főkre, hanem betanított munkásokra van szüksége az akkumulátorgyárakban. Nem mellesleg persze ezeket az embereket könnyen tudják manipulálni, politikailag félrevezetni a Rogán-féle propagandagyárak

– fogalmazott a Párbeszéd képviselője. 

Válaszában Rétvári Bence rámutatott, hogy annak idején Klebelsberg Kuno ugyancsak a Belügyminisztériumot vezette.

– Tehát, amit ön mondott, hogy a kalapácsos ember, aki mindenre rácsap, akkor ez Klebelsberg Kunóra is igaz? – kérdezte a Belügyminisztérium államtitkára, aki szerint Mellár lenézi a rendőröket, lenézi a gyári dolgozókat, lenéz mindenkit. 

Hangoztatta: a Párbeszéd politikusának inkább meg kellene köszönnie a negyvenezer rendőrnek, hogy este ki tud menni az utcára, hogy őrzik a déli határt, hogy a világ egyik legbiztonságosabb országában élhet. 

 

Azokról az emberekről pedig, akik az ön mobiltelefonjába, laptopjába az akkumulátort gyártották, azokról úgy beszél, hogy műveletlen, irányítható emberek? Fáj ezt hallgatni, tisztelt képviselő úr

– fogalmazott az államtitkár. Közölte azt is, hogy a státusztörvényről a lehető legszélesebb körű egyeztetés zajlott a tanárok, a szülők, a szakszervezetek és az ellenzéki pártok bevonásával, ezt pedig még Brüsszelben sem tudták eltagadni.

Borítókép: az Országház ülésterme (Fotó: Bruzák Noémi) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.