Simicskó István: Nem akarjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen

A KDNP frakcióvezetője emlékeztetett, hogy a magyarok népszavazáson mondták ki, hogy nem kérnek a kötelező kvótákból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 12. 16:41
null
20230612 Budapest Parlament Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában hajmeresztőnek nevezte, hogy Brüsszelben a múlt héten megszavazták a kötelező migránskvótát a belügyminiszterek tanácsának ülésén. Mint mondta, Brüsszel ezzel tovább bátorítja az embercsempészeket és meghívót ad a migránsoknak.

 

– Brüsszel visszaél a hatalmával, amikor bevándorlóországot akar csinálni Magyarországból 

 

– tette hozzá. Emlékeztetett, hogy a magyarok népszavazáson mondták ki, hogy nem kérnek a kötelező kvótákból.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, hogy Brüsszel az önfeladás útjára lép ezzel döntéssel, hiszen olyan politikát képvisel, amelynek célja, hogy a keresztény civilizáció eltűnjön. Simicskó István arra is kitért, hogy a magyar baloldal is megszavazta a migránskvótára vonatkozó terveket az Európai Parlamentben. – Mi azonban nem akarjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – jegyezte meg.

– Az elmúlt nyolc évben számtalan kvótaterv bukott már el az EU-ban, ezért kerestek most egy olyan módszert, amellyel ki lehet kerülni a tagállamok teljes egyetértését – válaszolta  Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kiemelte, hogy a belügyi tanácsban lehet minősített többséggel dönteni, hiszen a múlt csütörtökön úgy fogadták el ezt a javaslatot, hogy Magyarország és Lengyelország ellene szavazott, Litvánia, Szlovákia, Málta és Bulgária pedig tartózkodott. Az államtitkár megkérdőjelezte a döntés jogállamiságát arra hivatkozva, hogy 20 perccel a javaslat kiküldése után volt a szavazás.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.