Traktor, személyautó és kisteherautó ütközött össze az 5-ös főúton, de a tűzoltóknak is akadt dolguk reggel

Helyzetjelentés az utakról csütörtök reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 06. 29. 6:53
null
Kistelek, 2013. augusztus 18. Egy balesetnél helyszínelõ kigyulladt rendõrautó és egy összetört terepjáró az M5-ös autópályán, a kisteleki lehajtó közelében 2013. augusztus 18-án, ahol korábban két személyautó ütközött össze. A helyszínre érkezõ rendõrautó megkülönböztetõ fényjelzést használva a külsõ forgalmi sávban állt meg. Ezt nem vette észre egy terepjáró sofõrje, és hátulról nekiütközött a szolgálati autónak, amely kigyulladt. Személyi sérülés egyik balesetben sem történt. MTI Fotó: Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy utánfutós traktor, egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze az 5-ös főút 92-es kilométerszelvényénél, Kecskemét térségében. Az ütközés következtében a traktor utánfutója felborult, rakománya az úttestre szóródott. A kecskeméti hivatásos tűzoltók megkezdték a járművek áramtalanítását. Az érintett útszakaszt lezárták a hatósági beavatkozás idejére, az arrafelé haladó forgalom csak kerüléssel mehet tovább – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán.

Két gépkocsi ütközött össze Győrben, a Nagy Imre utca és a Vasvári Pál utca sarkán.

Az egyik járműbe beszorult egy utas, akit a győri hivatásos tűzoltók emeltek ki.

A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, valamint a közútkezelő szakembereinek értesítését is kérték. Az érintett útszakaszon irányítás mellett halad a forgalom.

Baleset történt Nagykanizsán is, egy helyi autóbusz és egy autó ütközött össze a miklósfai településrészén, a Dr. Marek József utcában. A balesetet követően a busz utasai elhagyták a helyszínt, a személyautó vezetőjének kiemelésében a nagykanizsai hivatásos tűzoltók a mentőknek nyújtottak segítséget. Az érintett útszakaszt lezárták a baleset miatt.

Munkavégzés az utakon

Az M4-es autóúton burkolatfelújítási munkák zajlanak, az M0-s autóút csomópontjánál. A Szolnok felé tartókat a 23–26-os kilométer között a kollektorágra terelik, emiatt egy-két kilométeres torlódás alakult ki. Torlódásra számítsanak az M0-s autóúton, az M5-ös autópálya felől a Szolnok felé felhajtani szándékozók is – adta hírül az Útinform.

Aszfaltozás miatt terelnek az M3-as autópályán, Mezőkövesd térségében is. A 123-as és a 129-es kilométer között a forgalmat sávelhúzással terelik, úgy, hogy Budapest felé a külső- és a leállósávon lehet autózni, Vásárosnamény felé pedig a leállósáv valamint az ellenkező oldal belső sávja használható, ezen kívül a 128-as jelű Mezőkövesd/Borsodivánka csomópontot, ott sem felhajtani, sem lehajtani nem lehet. Helyette a 114-es jelű Füzesabony csomópont vagy a 138-as jelű Mezőnagymihály csomópont használható.

Az M30-as autópályán burkolatfelújítás kezdődött Emőd térségében. A 7-es és a 14-es kilométer között az M3-as autópálya felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező oldalra terelik át, ahol mindkét irányba egy-egy sávon halad a forgalom. A munkához kapcsolódóan lezárták a 13-as kilométernél lévő Hejőkeresztúr pihenőt az M3-as autópálya felé.

Közműépítési munkákat végeznek Solymárról a Hűvösvölgyre vezető út fővárosi szakaszán, ahol félpályás korlátozást vezettek be. Emiatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban torlódásra kell számítani.

Forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.