Vajúdó kismama előtt törték az utat a rendőrök Budakalásztól a fővárosi kórházig

A segélyhívót az apuka tárcsázta, ő ült volánnál.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 27. 12:13
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentendrei egyenruhások egy vajúdó feleségével szorult helyzetbe került kispapa felvezetését intézték Budakalászról a fővárosba. Anyuka és kislánya is jól van – írja a police.hu.

A 112 segélyhívót tárcsázta június 20-án délután egy apuka, aki vajúdó feleségével az oldalán egy fővárosi kórházba tartott. Budakalásznál félreállt, mert attól tartott, nem érnek be időben a kórházba, ugyanis nejének egy-két perces fájásai voltak. A legközelebb lévő, szentendrei járőrpár a helyszínre sietett, akik bekapcsolták a szirénát, a megkülönböztető jelzést, majd az apuka autója előtt törték az utat. Egymás után húzódtak félre a járművek, akadálytalanul tudtak száguldani a kórház felé.

A rendőrautóval tizenegy perc alatt tudták le a Budakalász–XIV. kerület távolságot. Épp időben, gyakorlatilag az utolsó pillanatban – fogalmazott a kezelőorvos. A szülés aztán már gyorsan, biztonságosan és problémamentesen lezajlott, az édesanya és gyermeke egészségesek, jól vannak.

Borítókép: illusztráció (Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.