A keceli baltás gyilkos azért ölt, mert megtréfálták

Az eset önmagában is bizarr, az indítékra pedig nem igazán vannak szavak.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 07. 25. 8:33
gyilkossághoz használt balta Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi még februárban 23-án, a gyanú szerint hajnalban olyan súlyosan bántalmazott egy hatvanéves férfit, hogy áldozata pár órával később belehalt sérüléseibe – írta a Police.hu.

A rendőrség szerint a 75 éves gyanúsított többször fejbe vágta baltával lakótársát, amiért az megitta a borukat.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozat és a gyanúsított lakótársak voltak. A gyilkosság előtti estén együtt boroztak, majd amikor aludni mentek, még maradt egy kevés az italból. Reggel a gyanúsított keresni kezdte az előző esti lőrét, azonban sehol sem találta, ezért a lakótársától érdeklődött. Az áldozat az egyik szobába irányította, viszont ott csak egy üres üveg hevert a földön. 

Ezt valószínűleg tréfának szánta, csakhogy lakótársa ezen bedühödött, és többször fejbe vágta egy baltával a hatvanéves áldozatot.

 A mentőszolgálat munkatársainak minden igyekezete ellenére az idős ember nem élte túl a bántalmazást, a kórházban meghalt.

A történtekről a mentőket és a rendőrséget az egyik szomszéd értesítette, akinek az elkövető azt mondta, hogy a sértett saját magát vágta fejbe. Az elkövetőt a rendőrök emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, majd az áldozat halálát követően emberölés bűntettére minősítették át az ügyet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.