Hagyta meghalni magatehetetlen nagymamáját a fiatal férfi

Az unoka akár tizenkét év fegyházat is kaphat.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 11:28
Candle,At,The,Dark,Background.there,Is,A,Empty,Place,For
532172119 Fotó: VisionalMedia Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosan beteg, magatehetetlen nagymamáját inkább hagyta meghalni egy fiatal férfi 2020 tavaszán, mint hogy orvost hívott volna.  A fiatal férfi tizennégy éves korától állami gondozásban nevelkedett, ennek ideje alatt anyai nagyanyjával tartotta a kapcsolatot.

Amikor a férfi betöltötte a tizennyolcadik életévét, a nagymamája magához vette. Az idős nő súlyos betegségei miatt kórházba került, ahonnan 2020. április 26-án hazaküldték. Önmagát viszont önállóan ellátni nem tudta, teljesen az unokája támogatására szorult.

Miközben az idős nő állapota folyamatosan romlott, az akkor tizenkilenc éves fiatal a nagymamája közelgő halálába inkább belenyugodott. 

Két nappal később a férfi édesanyja hívott orvost, de a lakásba a fia nem volt hajlandó beengedni, ezért két rendőr is a helyszínre érkezett. A  mentők az idős nőt életveszélyes állapotban kórházba szállították, de az orvosi ellátás ellenére sem sikerült megmenteni az életét, 2020. május 1-jén meghalt.

A Fővárosi Törvényszék 2023. június 14. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetéskor mindössze 19 éves férfit bűnösnek mondta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 12 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, azonban a védő fellebbezést jelentett be, eltérő jogi minősítés, segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megállapításáért és enyhébb büntetés kiszabásáért. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványával kezdeményezte a védői fellebbezés elutasítását és az elsőfokú ítélet helyben hagyását.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Shutterstock)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.