Homoszexualitásáról írt az egykori celeb pap

Üzenetre válaszolva vallott az általa részben privátnak minősített szexuális orientációjáról.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 12:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Homoszexualitásáról vallott Hodász András az Instagram-oldalán. Mint a baloldal által felkapott egykori katolikus pap írta, kapott egy üzenetet, amelyben rákérdeztek az azonos neműek iránti vonzalmára, és mivel – mint fogalmazott – próbál egyenes ember lenni, igennel válaszolt. 

Kijelentette: számára egyértelmű, hogy papként nincs helye az egyházban, pedig szeretett az lenni, de így már nincs neki visszaút. Reményét fejezte ki a volt celeb pap, hogy küldetése nem ért véget és talán hasznos tagja lehet a társadalomnak, valamint „Krisztus közösségének”, és hogy talán őt választották „a szeretet civilizációjának építésére”. Azt állította, továbbra is hisz Istenben és szereti egyházát, de nem arra született, hogy megváltoztassa a Biblia tanítását. Bejegyzését azzal zárta, hogy a felmerülő kérdésekre a megfelelő fórumokon válaszolni fog.

Borítókép: Hodász András (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.