Menczer Tamás: Mielőbbi tűzszünetre, békére és a káros szankciók befejezésére van szükség

Az Oroszország ellen bevezetett káros európai uniós szankciókat bírálta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Biatorbágyon csütörtökön.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 14:41
MENCZER Tamás
Biatorbágy, 2023. július 27. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyûlési képviselõje beszél a felújított biatorbágyi Kálvin tér átadásán 2023. július 27-én. A 600 millió forintos állami támogatás révén a többi között épült egy körforgalom, egy lámpás keresztezõdés, több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, illetve teljesen felújították a csapadékvíz-elvezetõ csatornahálózatot, kicserélték, felújították az ivóvízhálózatot és megújították a közvilágítást. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minél előbb tűzszünetre, békére és a káros szankciók befejezésére van szükség ahhoz, hogy azokat az óriási költségeket, amelyeket most a háborús szankciók okoznak, fejlesztésre tudjuk fordítani – mondta a felújított Kálvin tér átadásán Menczer Tamás. A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: 

ezermilliárd forintos annak a pénznek a nagyságrendje, amelyet a háborús és szankciós környezet miatt nem tudnak fejlesztésekre fordítani.

Ahhoz, hogy a településeket és az egész országot fejleszteni tudja a kormány a jövőben is, minél előbb tűzszünetre, békére és a káros szankciók befejezésére van szükség. Háborús időkben védekezni kell, és a kormány óriási erőket és összegeket fordít arra, hogy meg tudja védeni a munkahelyeket, a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a fiatalok adómentességét, a 13. havi nyugdíjat.

„Ezeket meg fogjuk védeni a jövőben is” – mondta. A kálvin téri beruházásról közölte: a hatszázmillió forintos állami támogatás révén épült egy körforgalom, egy lámpás kereszteződés, ahol kanyarodó sávot is kialakítottak, az óvodánál pedig létrehoztak egy úgynevezett kiss and go zónát és több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, újítottak fel és tettek biztonságossá.

Teljesen felújították a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, kicserélték, felújították az ivóvízhálózatot, megújították a közvilágítást, elbontották a régi vasbeton oszlopokat, az új vezetékek pedig a föld alá kerültek, és hamarosan befejeződik a zöldterület megújítása is – mondta. Tarjáni István, a település fideszes polgármestere hangsúlyozta, hogy 

a kormány hatszázmillió forintos támogatásának köszönhetően nemcsak a tér felszínét és a csapadékvíz-elvezetését tudták megújítani, hanem teljes infrastruktúráját.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszél a felújított biatorbágyi Kálvin tér átadásán 2023. július 27-én. A 600 millió forintos állami támogatás révén a többi között épült egy körforgalom, egy lámpás kereszteződés, több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, illetve teljesen felújították a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, kicserélték, felújították az ivóvízhálózatot és megújították a közvilágítást (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.