Szabadlábon védekezik a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvos

Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: SZOLJON2023. 07. 21. 14:20
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy szolnoki orvos ügyében továbbra is a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóság felderítő osztálya. Az orvos állítólag paraszolvenciát alkalmazott több betegével szemben. A közismert orvost kedden vették őrizetbe – közölte a SZOLJON.

Május 31. és június 20. között a betegeitől a gyanú szerint negyvenegy alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. 

A kutatás során a nyomozók több mint harminchétmillió forintot, továbbá közel tízmillió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le.

A SZOLJON érdeklődésére a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztályának munkatársa hivatalos közleményében tudatta, hogy a nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbevételét a letartóztatásának indítványozása céljából rendelte el. Őrizetbe vették a törökszentmiklósi rendőrség fogdájában, tekintettel arra, hogy a vármegyében szabályszerű őrizet letöltésére ezen épület alkalmas.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Tette ezt azért, mert a halmazati büntetési tételkeret miatt (öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá fennáll annak veszélye is, hogy szabadlábon hagyása esetén – tekintettel arra, hogy a gyanúsított a kihallgatandó tanúkkal kollegiális vagy orvos-beteg kapcsolatban áll, valamint arra is, hogy a bűncselekmény elkövetéséből származó, még le nem foglalt vagyonelemekhez hozzáférve, azok felderítését meghiúsítaná – a nyomozást megnehezítené, ellehetetlenítené.

A gyanúsított letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája azonban nem rendelte el. A gyanúsított így szerdán délutántól szabadlábon védekezhet az ügyében.

Az ügyészség a bíróság döntése ellen fellebbezett, melyre figyelemmel a kényszerintézkedést illetően a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni – tájékoztatta a SZOLJON-t a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya. 

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.