Huszonöt sérültet szállítottak kórházba a Kisvárdánál balesetet szenvedett busz utasai közül

Huszonöt embert vittek kórházba a 4-es főúton szombat hajnalban Kisvárdánál balesetet szenvedett ukrán busz utasai közül; egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 22. 8:06
autóbusz baleset
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrfi Pál elmondta: a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.
Hozzátette, a 25 sérültet öt kórházba – Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka – szállították.
A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett.

A tájékoztatás szerint az autóbusz a vízelvezető árkon keresztül sodródott le az útról a 4-es főút 316-os kilométerénél.

 A tűzoltók a mentőkkel közösen egy embert a hátsó ablakon keresztül emeltek ki az autóbuszból, amelyen több mint ötvenen utaztak.

A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

A Záhony irányába tartó ukrán busz lesodródott az útról és az árokba csapódott, a baleset következtében többen megsérültek. 

A sérültek számáról és sérülésük súlyosságáról egyelőre nem közöltek részleteket.

A rendőrség befejezte a tömegszerencsétlenség utáni helyszínelést Kisvárda térségében, az útlezárást feloldották. A baleset körülményeit a kisvárdai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint az ukrán távolsági buszon több mint ötvenen utaztak.

Borítókép: (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.