A hideg éjszaka mellé még ezt is megkapjuk

Szerda estére egy újabb hidegfront érkezik.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 08. 08. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda estére a Kárpát-medencét egy újabb hidegfront éri el, de ez számottevő változást nem okoz időjárásunkban.

Kedden sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhővel. Északon néhány helyen futó zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar kialakulhat. Éjszaka nyugat felől újabb fátyolfelhők sodródnak fölénk, majd napközben az északi, északnyugati tájakon meg is vastagodnak, emellett gomolyfelhők is képződnek.

 

Szerda délután, estefelé északon, északnyugaton elszórt jelleggel záporok, zivatarok alakulhatnak ki, estefelé pedig csendes eső is lehet már.

Kedden a nyugati, északnyugati szél a Délnyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, helyenként erős lesz, később mérsékelt marad a légmozgás.

Elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a meteorológiai szolgálat

Az érintett területeken

jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb cikkben számolunk be.

 

Hajnalban újra nagyon hűvös lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21 és 27 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.