Akadálymentes is, meg nem is: villamospálya-felújítás Karácsony-módra

Nem volt pénz a megállók átalakítására, a vágányzár kezdete óta részleges felújításról és három megállóhely akadálymentesítéséről volt szó – állítja a BKK.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 14:25
villamos
2021.03.26. Budapest Fővárosi tömegközlekedés. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kaptak elég pénzt, ezért nem akadálymentesítették a második kerületi villamosmegállókat – derül ki abból a levélből, melyet a BKK küldött portálunknak, miután rákérdeztünk, mi az oka annak, hogy a kerültben, ahol pont a kényelmes és akadálymentes közösségi közlekedés megteremtése volt a célja a villamosvonal felújításának, több megállót sem sikerült akadálymentesíteni. 

– A rendelkezésre álló költségek korlátozott volta miatt a BKV kizárólag arra kapott felhatalmazást, teremtse meg a legszükségesebb közlekedési feltételeket ahhoz, hogy a hűvösvölgyi vonalon is közlekedhessenek a CAF villamosok, így a megállók akadálymentesítése nem volt része a felújításnak

– fogalmazott a közlekedési központ.

– Három olyan megállópárnál, ahol a CAF jármű fizikailag nem fért el, a megállóhelyek teljes átépítésére volt szükség, ezért ott – az előírások szerint – megtörtént az akadálymentesítés is. Ennek megfelelően a BKV a vágányzár kezdete óta részleges felújításról és három megállóhely akadálymentesítéséről beszélt – közölték. 

Mindebből úgy tűnik, hiába készült el határidőre a Szilágyi Erzsébet fasor útpályájának felújítása, a villamospálya felújítása, hogy a jövőben az alacsony padlós CAF villamosok is szállíthassák ott az utasokat, 

több megállót nem akadálymentesítettek, így mozgáskorlátozottak számára nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető a villamosmegálló. 

A hiányosságok miatt Őrsi Gergely, második kerületi polgármester megdöbbenésének adott hangot, főleg mert a kerület felajánlotta, hogy a felújítási szakasz egy részét a kerületi költségvetésből fizetik, noha az a főváros feladata lenne.

Pénzhiány miatt nem újította fel a megállókat a BKV.
 


Borítóképfotó: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.