Csak a baloldali politika rondított volna bele a Sziget fesztiválba

Az egyik legnagyobb sztárfellépő, Macklemore egyenesen Budapestre költözne, annyira jól érzi itt magát, a hazai balliberálisok kedvencei viszont a színpadon is hozták a szokásos formájukat.

Munkatársunktól
2023. 08. 16. 17:53
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szórakozás szempontjából jelesre vizsgázott az idén immár harmincadik alkalommal megrendezett Sziget fesztivál, ahol ugyanakkor hívatlan vendégként megjelent a baloldali politika is. A rendezvény hangulata így meglehetősen felemás képet festett hazánkról, amelyről érdekes módon 

külföldi világsztárok, illetve fesztiválozók beszéltek szuperlatívuszokban, 

míg egyes tejben-vajban fürösztött, elismert és sikeres magyar előadók éppen ennek az ellenkezőjét igyekeztek sulykolni.

 

Nem maradhatott el az LMBTQ-propaganda

Utóbbiak közé tartozik a Carson Coma zenekar, amelynek énekese, Fekete Giorgio egy olyan pólóban lépett a Sziget Nagyszínpadára, amelyen „A homofóbok buzik” felirat volt olvasható. A „hőstettről” készült képet az LMBTQ-propagandát teljes mellszélességgel vállaló Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is megosztotta közösségi oldalán.

Baranyi Facebook-bejegyzése alatt a helyeslő kommentek mellett bőven akadtak olyan hozzászólások is, miszerint a polgármester „nem a kerületi ügyekkel foglalkozik”. Bayer Zsolt pedig a tőle megszokott karcossággal foglalt állást a Fekete Giorgio által közvetített üzenetről.

A balliberális média kedvence, a kormányellenességéről elhíresült, Krúbi művésznéven futó énekes is hozta a formáját. Krúbi eddigi dalaiban és koncertjein is egyértelműen kinyilvánította politikai véleményét. Több koncertjén is elénekelte Az Oroszlánkirályból ismert Az élet az úr című dal adaptált verzióját, majd megcsókolta az előzetesen Szimbaként az égbe emelt Orbán Viktor-bábut.  

 

Macklemore: Ide akarok költözni!

Egészen más véleményen volt ugyanakkor Magyarországról és Budapestről a Sziget fesztivál egyik legnagyobb sztárfellépője, Macklemore.

Ez a kedvenc városom, hihetetlen, hogy itt milyen szép épületetek és kastélyok vannak, csinosak a magyar lányok, jóképűek, izmosak a magyar férfiak, lehetetlen, hogy itt valakinek rosszkedve legyen

áradozott az amerikai rapper, aki hatvanezres közönsége előtt kijelentette, hogy 

„ide akarok költözni”.

A Metropol pedig a Sziget fesztiválra érkező külföldi fiatalokat kérdezte hazánkról. A lapnak egy kerekesszékes izraeli srác büszkén mesélte, hogy ez lesz a hetedik „szigetelése”.

Hétfőn érkeztem a barátaimmal, nagyon szeretem ezt az országot. Ők most vannak itt először, nekem ez a hetedik alkalmam. Mindig, amikor itt vagyok, elámulok azon, mennyi szeretet és szabadság jellemzi ezt a rendezvényt és a várost, nagyon örülök, hogy itt lehetünk

– mondta.

Egy amerikai csapat pedig éppen a magyar konyhát tesztelte, és mint mondták, elégedettek a kiszolgálással és az itteni ízvilággal is.

Budapest egy fantasztikus város, tele pezsgéssel, az idei lesz életünk bulija!

– mondta vidáman egyikük.

– Az idei Sziget fesztiválra Hollandiából érkeznek a legtöbben, mögöttük a britek és az írek következnek, miközben a külföldi és a hazai látogatók aránya mintegy fele-fele – mondta korábban a rendezvény főszervezője, Kádár Tamás.

Borítókép: Kép a 2023-as Sziget fesztiválról (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.