Három gyermeket hagyott árván, meghalt a Müpánál megvert édesapa

A BRFK tájékoztatása szerint a feltételezett elkövetőket letartóztatták.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 14:10
null
Budapest, 2020. október 11. Rendõrök helyszínelnek 2020. október 11-én a fõváros XI. kerületében, a Fehérvári út és a Hauszmann Alajos utca keresztezõdésében, ahol egy busz halálra gázolt egy rollerezõt. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe az a háromgyermekes apa, akit augusztus 3-án a Müpa közelében vertek meg. A tettes mindössze 600 forintot zsákmányolt az áldozatától. A meggyilkolt férfi testvérei és gyermekei vigasztalhatatlanok – írta meg a Bors

Mint jelezték, Márton az egy hónappal ezelőtt megismert barátnőjével sétált a budapesti Müpa közelében augusztus 3-án, amikor hirtelen a semmiből rájuk támadt négy férfi, akik közül az egyik súlyosan bántalmazta a férfit. A 31 éves sértett a fejsérülések következtében kómába esett, ezért kórházba szállították. A család napokig reménykedett a csodában, abban, hogy szerettük magához tér, igaz, az orvosok már felkészítették őket a legrosszabbra.

 

A család gyanúja szerint a támadók célzottan Mártont akarták kirabolni.

 

– Az öcsém hetente kapta a fizetését, 80 ezer forintot. Azt gondolhatták, hogy a pénzt magánál tartja, de tévedtek, mert csupán 600 forintot tudtak tőle elvenni. Ennyiért kellett meghalnia. A kedvesét, Tündét nem bántották – magyarázta a lapnak Krisztina, az áldozat nővére. Az orvosok a Honvédkórház idegsebészetén küzdöttek Mártonért. Napokig lélegeztetőgépen tartották, úgy tűnt, javul az állapota, mert a férfinak visszatért az önálló, spontán légzése.

– Van három kiskorú gyermeke, a legnagyobb nyolcéves. Őket nem engedték be a kórházba, de tudták, hogy az apukájuk súlyosan megsérült. Az ő üzenetüket diktafonra vettük, hogy lejátszhassuk Marcinak – fogalmazott Krisztina.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a lapnak jelezte: az ügyben eredetileg egy ember ellen indult eljárás életveszélyt okozó testi sértésért, az új fejlemény miatt az ügyet átminősítik halált okozó testi sértésre vagy emberölésre. A feltételezett elkövetőt letartóztatták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.