Kiadták a riasztást, az ország egyik fele ma is jól elázik

Tíz vármegye, egészen pontosan.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 09. 15:56
null
Éjszakai vihar, zápor, zivatar a fővárosban. Boráros tér. 2023.08.05 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo Fotó: Csudai Sándor/Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs fék a hidegfrontvonaton, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentése szerint szerda délután keleten is megnövekszik a felhőzet, ami azt jelenti, hogy az északi, északnyugati megyékben kell záporesőre, zivatarra számítani, majd keletebbre tolódik a csapadék. 

A jelenlegi állás szerint tíz vármegyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. 

Forrás: Met.hu

Éjfél után északnyugaton már szakadozni kezd a felhőzet, emellett ott pára-, ködfoltok is lehetnek.

Csütörtökön aztán a keleten lévő frontális felhőzet reggel, délelőtt felszakadozik, gomolyosodik, ezt követően gomolyfelhős, napos idő várható. Csütörtökön elsősorban a Dunától keletre lehet szórványosan zápor, zivatar, de az Alpokalján sem zárható ki gyenge záporeső.

A légmozgás az időszak nagy részében mérsékelt marad, csak intenzívebb záporok, zivatarok mentén erősödhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 26 Celsius-fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.