Kiderült, hány tonna szemetet szedtek össze az ünnepi tűzijáték után

A tűzijáték végén nagyjából száz ember kézi erővel és tizenöt gépjármű takarította a hulladékot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 22. 11:17
null
Debrecen, 2017. június 6. Konténeres lakossági hulladékgyûjtés a Domokos Lajos utcában. Két éves innováció és fejlesztés eredményeként megkezdõdött az Urban 18 tonnás elektromos meghajtású hulladékgyûjtõ és tömörítõ kukás autó kis szériás sorozatgyártása a debreceni Electromega Kft.-ben. A kommunális szolgáltatást végzõ autó olcsó fenntartású és "0" emisszióval dolgozó teljesítményével környezetkímélõ is. Budapesti, pécsi, miskolci, debreceni tesztelése után dolgozni fog a fõvárosban is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint negyvenhárom tonna szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el az augusztus 20-ai tűzijáték után a Budapesti Közművek munkatársai közlése szerint. Kiemelték: 

ez egy közepes budapesti kerület teljes napi hulladékmennyiségének felel meg, és ebben még nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét . 

A tűzijáték végén nagyjából száz ember kézi erővel és tizenöt gépjárművel takarította fel a budai és a pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepség helyszíneként szolgáló fővárosi területeket, valamint összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött hulladékot. Az elszállított hulladék túlnyomó részét energetikai úton hasznosították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Oláh Tibor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.