Kíméletlenül kivágták a városvédők által menteni próbált fákat

A munkások azt használták ki, hogy a tiltakozók elmentek ebédelni, és máris hozzáfogtak a tarvágáshoz.

2023. 08. 08. 17:45
zöldbiztos
a20230808_a lakossági tiltakozás ellenére megkezdták a Diana téri piac felújítási munkái miatt az építési területen lévő fák kivágását_pécs_LL_DN Fotó: Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sunyi módon, a civil tiltakozók rövid távolmaradását kihasználva kivágták azokat a fákat, amelyeket a Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület aktivistái igyekeztek megmenteni. A fák azért kerültek veszélybe, és most azért estek áldozatul, mert a baloldali vezetésű Pécsett útjában voltak az egyik panelházas övezetben lévő piac átépítésének.

kivágták a fákat
Itt még hittek abban, hogy a fákat meg lehet menteni (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

– Ma is a területen voltunk, és vigyáztunk a fákra reggel hét órától körülbelül fél egyig. Akkor elmentünk ebédelni, és amire visszaértünk, a fák már a földön feküdtek, a munkások kihasználták azt az időt, amíg távol voltunk – mondta a városvédő egyesület elnöke.

Fodor Márta kifejtette: bizonyára túl sok pénz forgott kockán, ezért nem hátráltak meg a fejlesztésnél, és 

ezért nem voltak hajlandóak úgy átdolgozni a terveket, hogy a fákat meg lehessen menteni.

Szavai szerint e lélektelen emberek miatt nem lehetett megakadályozni a környezetkárosítást, pedig a tervek módosításával például máshol is fel lehetett volna építeni a fedett csarnokot. Fodor Márta a fák kivágása miatt rendkívül elkeseredett, de örömét fejezte ki azért, hogy egy ilyen fontos ügyért ennyien össze tudtak fogni.

Borítókép: Pillanatok alatt kivágták a fákat (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.