Lázár János: Nagy KRESZ-felülvizsgálatra készülünk ősszel

Az új szabályozás a gyalogosok és a kerékpárosok érdekeit védi.

Munkatársunktól
2023. 08. 07. 17:36
null
A Biztonság hete országos rendezvénysorozat központi megnyi Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Valóban, egy nagy KRESZ-felülvizsgálatra készülünk ősszel. Társadalmi egyeztetéseket fogunk kezdeni, minden javaslatot mérlegelni fogunk, minden nemzetközi példát megvizsgálunk, és így megyünk a kormány elé – mondta Lázár János közösségi oldalára feltöltött videójában. 

Az építési és közlekedési miniszter hangsúlyozta: a hazai közlekedés átfogó szabályozására legutóbb tizenhárom évvel ezelőtt került sor, azóta viszont rengeteg dolog megváltozott, épült például ezer kilométernyi új autópálya Magyarországon, de rengeteg utat is felújítottak. De változtak a polgárok szokásai is, sokkal többen, többet és többféleképpen használják az utakat.

Használja a gyalogos, a biciklis, a rolleres, az autós, a taxis, a buszos, tehát ma már olyan közlekedési struktúrák vannak, amikre tizenöt, húsz évvel ezelőtt nem volt példa Magyarországon. Az új KRESZ ezekre a változásokra fog megfelelő válaszokat adni. Nekünk pedig az a legfontosabb, hogy a védtelen közlekedőknek, azaz a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak az érdekeit védjük

 – jelentette ki Lázár János. 

Fotó: Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.