Milliókat tehet zsebre a ki nem vett szabadságai után a pécsi polgármester

Évek óta halmozza a szabadságát Péterffy Attila, ami után a ciklusa lejártával egy kisebb vagyonra tehet szert – írja a Baranya Vármegyei Hírportál.

Magyar Nemzet
Forrás: BAMA2023. 08. 04. 10:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál cikke szerint Pécs baloldali polgármestere 2023 első felében is mindössze négy napot volt szabadságon, holott az év elején közel kéthetes szabadságról adott előzetes tájékoztatást, amit júniusig kellett volna kivennie. A polgármesternek egyébként évente harminckilenc nap jár, Péterffy Attila pedig idén negyvenhetet tervezett kihasználni. De ha még így is történne, akkor is maradna neki nagyjából nyolcvannapnyi „beragadt” pihenőnap.

A bama.hu cikke szerint ezzel a taktikával Péterffy előre bebiztosíthatja azt, hogy ha a 2024-es önkormányzati választáson elveszíti a polgármesteri székét, szabadságmegváltásként milliókat tehet még zsebre a távozása után. Mint kiderült, a polgármester jelenleg bruttó másfél millió forintot keres havonta, azaz naponta 68 ezer forintot vihet haza ennek megfelelően.

Ha tehát csak az eddig felhalmozott és ki nem vett szabadsága utáni pénzt kapja meg másfél év múlva, 

akkor is bruttó 5,4 millió forint jár neki. 

Ez az összeg azonban tovább halmozódhat, hiszen 2023 egésze, valamint a 2024-es esztendő nagyobb hányada hátravan még a ciklusból.

Az ismert baloldali ügyvéd, Magyar György évekkel ezelőtt erre a gyakorlatra azt mondta, hogy 

ha törvényes is, de végtelenül tisztességtelen.

Borítókép: Péterffy Attila polgármester (Fotó: Facebook/Péterffy Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.