Tömeges ételfertőzés a balatoni gólyatáborban, vizsgálatot indítottak a hatóságok

Az illetékes hatóságok vizsgálódnak a balatonlellei gólyatáborban történt megbetegedések ügyében, az okok feltárása folyamatban van – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 26. 13:57
null
Orosháza, 2020. március 17. Ételt visznek el ételhordóban az Orosházi Gyermek- és Diákélelmezési Intézménybõl 2020. március 17-én. A konyhán fokozott tisztasági intézkedéseket, naponta több alkalommal végzett fertõtlenítést rendeltek el a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetem természettudományi kara hallgatói képviseletének kedden kezdődött balatonlellei gólyatáborában a résztvevők több mint felénél jelentkeztek hasmenéses tünetek szerda éjjel. A táborban az egészségügyi szakszemélyzet a kezdetektől folyamatosan, napi huszonnégy órában jelen volt, és a problémák jelentkezésekor az Országos Mentőszolgálat és a helyi körzeti orvos bevonásával kezelték a helyzetet.

A tábort nem kellett feloszlatni, a csütörtök délelőtti félnapos pihenő után a programok folytatódtak, és a tábor az eredetileg tervezett időben, pénteken ért véget, melyet követően a résztvevők rendben hazautaztak 

– emelték ki. A BME tájékoztatása szerint ügyeleti ellátásra két szervező esetében volt szükség, őket a mentők a siófoki kórházba szállították, de folyadékpótlást követően néhány órán belül ők is elhagyhatták az intézményt.

Csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal ételfertőzés gyanújával vizsgálatot végzett a helyszínen, amelynek végeredménye még nem ismert.

A tábor étkeztetését egy külső beszállító biztosította, amelyet a hatóságok szintén vizsgálnak, de ennek eredménye az egyetem előtt egyelőre nem ismert – tudatta a BME.

Sajtóinformációk szerint a balatonlellei gólyatáborban több mint hetvenen kaptak ételfertőzést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.