Trükkök sorával jutott pénzhez a 34 éves csaló + videó

Hol egy közintézmény, hol egy alapítvány, de nemegyszer ismerősei sérelmére követett el bűncselekményt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 9:42
Arrested,Man,In,Handcuffs,With,Hands,Behind,Back.,The,Criminal
2141394577 Fotó: Andrey Mihaylov Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 90 milliós csalássorozat végére tettek pontot a BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztály nyomozói. A rendőrség honlapján olvasható beszámoló szerint tizenhatrendbeli csalás bűntett elkövetésével gyanúsítják azt a férfit, aki egyebek mellett informatikai tudásával próbált pénzt szerezni. A nyomozás adatai szerint a csaló jelentős adósságokat halmozott fel, és tartozásait bűnös úton szerzett pénzekből próbálta meg fedezni. 

A 34 éves férfi hol egy közintézmény, hol egy alapítvány, de nemegyszer ismerősei sérelmére követett el bűncselekményt. A változatos csalási módszereken túl volt olyan eset is, amikor a saját édesanyja lakását adta bérbe több embernek, természetesen csak addig, amíg az átvert bérlőjelöltek át nem adták neki az első havi lakbért és kauciót. 

A férfit végül tavaly augusztusban egy budapesti hotelben fogták el, aki azóta is letartóztatásban van. A gazdasági nyomozók S. Nándortól közel 31 millió forintot tudtak vagyonvisszaszerzés keretében lefoglalni.  

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.