Részeg volt anya és lánya, együtt támadtak a rendőrökre Ferihegyen, mert szóltak nekik, hogy viselkedni kéne

A két nő ütött-rúgott, és az egészet élő adásban közvetítették is.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 08. 24. 11:07
null
Budapest, 2022. augusztus 25. Újabb 14 nehézterepjáró ünnepélyes átadása a Rendõrségi Igazgatási Központ épülete elõtt Budapesten, a Teve utcánál 2022. augusztus 25-én azon megyei rendõr-fõkapitányságok részére, ahol a határvadász századok szolgálnak majd szeptembertõl. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részegen rátámadt a rendőrökre egy ukrán anya és lánya a ferihegyi repülőtéren, elrendelték a letartóztatásukat – adta hírül az ügyészség.

Az ukrán nők továbbutazás céljából érkeztek Egyiptomból Budapestre pénteken, az esti órákban, amikor a rendőrök felfigyeltek rájuk, mert részegen hangoskodtak.

A fiatalabb nő a telefonja korábbi eltűnése miatt panaszt kívánt tenni a melléjük lépő rendőröknél, de folyamatosan ordítozott, illetve az intézkedő rendőröket élő internetes adásban közvetítette, ráadásul provokációból egyszer a telefont az egyik rendőr arcához tolta.

 A rendőrök többször megkérték a nőt, hogy ezt fejezze be, ő azonban az egyik rendőr felé rúgott, míg a másikat meg akarta ütni.  

A rendőrök a rúgás és az ütés elől kitértek, 

viszont az anya eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Ezután a két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő továbbra is többször rátámadt a vele szemben intézkedő egyik rendőrre, és ehhez az anyja is csatlakozott. 

A nő az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, egyiküket el is találta.

Az ügyészség közlése szerint a rendőrök nem szenvedtek sérülést.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett, majd hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott nők letartóztatására tett indítványt, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója hétfőn el is rendelt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.