Csoportos verekedésbe torkollt a balhé a főtéren

Garázdaság miatt emeltek vádat a társaság ellen.

Forrás: Ügyészség2023. 09. 12. 12:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség négy férfival szemben, akik Oroszlány belvárosában verekedtek össze – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint tavaly május 1-jén, Oroszlányban, két ittas férfi összetalálkozott három másik férfival. A két ittas férfi szidta, fenyegette a három férfit, akik a szóváltás közben megpróbáltak onnan elmenni, de 

a részegek nem hagyták őket, utánuk mentek, szidalmazták őket, eléjük álltak, mert verekedni akartak.

 Ezt látták az ittas társaság női hozzátartozói, akik a két férfit ellökték onnan, aztán tettlegességig fajult a dolog. Az egyik ittas férfi a három férfi egyikét meglökte, aki viszont kétszer arcul próbálta ütni támadóját. A másik ittas férfi is megütötte a férfit, aki viszont a támadóját a földre szorította. Három másik férfi a két dulakodót próbálta szétválasztani.

Ezután a két ittas férfi, valamint a meglökött és megütött férfi verekedett egymással, őket a két nő és járókelők próbálták szétválasztani. Ennek során az egyik elkövető az egyik ittas férfit, akit egy járókelő éppen lefogott, ököllel kalapácsütésszerű mozdulattal fejen ütötte, amitől 

a megütött férfi elveszítette az eszméletét és a földre esett.

A Tatabányai Járási Ügyészség a csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt benyújtott vádiratban a négy elkövetővel szemben közérdekű munka büntetésre tett indítványt. A videó ide kattintva megtekinthető. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.