Íme, az ország legmodernebb laboratóriuma, amely az állami ellátást is segíti + videó

A diagnosztikai hálózat a közfinanszírozott és a magánellátás számára is széles spektrumú diagnosztikai és nehezen elérhető vizsgálatokat biztosít extra rövid időn belül.

2023. 09. 14. 20:03
null
Fotó: mohai balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős szereplő lesz a magyarországi piacon a közfinanszírozott vizsgálatokba is bekapcsolódó, Kelet-Közép-Európa legkorszerűbb megoldásait kínáló laboratóriumi szolgáltatása, a TritonLabs. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint 

a TritonLife-csoport részeként működő diagnosztikai hálózat a közfinanszírozott és a magánellátás számára egyaránt széles spektrumú diagnosztikai és nehezen elérhető vizsgálatokat biztosít extra rövid időn belül. Az új laboratóriumi hálózatnak köszönhetően most már azok a különleges tesztek is elvégezhetők, amelyekhez eddig a legnagyobb szolgáltatók is külföldi laborokba küldték a mintákat. 

Ráadásul a betegek adatainak biztonsága érdekében a vizsgálati adatok továbbításának teljes folyamatát digitalizálták, az országban mindeddig egyedülálló módon.

A hálózat több száz paramétert tud vizsgálni, legyen szó allergiáról, hormonrendszerről, vérképzőrendszerről, biokémiai folyamatokról, immunológiai és mikrobiológiai vizsgálatokról vagy tumormarkerekről, vitaminszintekről, véralvadásról, vércsoportvizsgálatokról. Jelezték azt is, hogy az egész szervezet működését lefedő laboratóriumi vizsgálatokat orvosi beutaló nélkül is kérhető, az eredményeket pedig az adott területen jártas szakértők értékelik, segítenek a diagnózis felállításában és a terápiás irányok kiválasztásában. 

 A közleményben arra is kitértek, miszerint a laboratóriumi vizsgálatok képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek vagy kizárnak diagnosztikai feltételezéseket. 

− Az időben elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor a klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. 

Nagyon sok „csendes gyilkos” csak későn okoz klinikai tüneteket, így például a ma már népbetegségnek számító szénhidrát- és zsíranyagcsere-zavarok, melyek nagyrészt életmódunkkal függenek össze, azonban korai, tünetmentes fázisban még van mód beavatkozásra, a konkrét és visszafordíthatatlan betegség kialakulása előtt. Ilyenek a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a stroke, a szívinfarktus, a következményes szem- és vesebetegségek, végtag-amputációk, sőt még a daganatos betegségek egy jó része is − mutattak rá. 

Mint kiderült, az országos hálózat kialakítása megkezdődött, a TritonLife 21 saját ellátóhelye mellett eddig több mint 20 szerződést kötött fővárosi és vidéki egészségügyi megrendelőkkel, sok szolgáltatási szerződés aláírása pedig folyamatban van. A cégcsoport most megnyílt központi laboratóriuma a XIII. kerületben várja a pácienseket.

Borítókép: A világszínvonalú technológiát alkalmazó TritonLabs. (Fotó: Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.