Kutyaviadalokat szervezett egy férfi a nagyoroszi garázsában, lecsaptak rá a rendőrök

A férfi állataival úgy bánt, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy akár az állatok pusztulását is okozhatta.

Forrás: MTI2023. 09. 19. 22:54
null
Herat, 2014. január 10. Harci kutyák küzdenek a nyugat-afganisztáni Herátban 2014. január 10-én. A tálib rezsim uralma alatt nem rendezhettek kutyaviadalokat Afganisztánban. (MTI/ EPA/Dzsalil Rezaje) Fotó: Dzsalil Rezaje
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltott állatviadal szervezése miatt gyanúsítottként hallgattak ki a Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói egy 43 éves férfit – tette közzé a rendőrség honlapján a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A rétsági rendőrök szeptemberben helyszíni szemlét tartottak a Nagyoroszi településen élő férfinál, mert felmerült annak gyanúja, hogy a garázsában tiltott állatviadalt tartott. A gyanú megalapozott volt, ugyanis a helyszínen a nyomozók négy állatviadalra kiképzett harci kutyát és a kiképzésükhöz szükséges eszközöket foglaltak le.

A férfi a kutyáival úgy bánt, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy akár az állatok pusztulását is okozhatta.

A rendőrök a férfit lakóhelyén elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A kutyák elszállításáról állatvédők gondoskodtak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/ Dzsalil Rezaje)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.